Sinds 1973 komt er ongeveer elke vijf jaar een nieuwe geluidsdrager uit van de Wageningse formatie Folkcorn en de laatste cd, Laet Ons Den Landtman Loven, stamt alweer van 2002, dus is de groep bezig met een inventarisatie van materiaal voor een nieuw album. Dit meldt Laurens van der Zee op de website van de Stichting Oude Muziek Brabant. Het repertoire van Folkcorn halen ze uit de Nederlandse en Vlaamse volksmuziek van ongeveer 1400 tot 1900.

Omdat vroeger de lands- en -taalgrenzen anders liepen dan nu zijn er overeenkomsten in de muziek en de teksten van de huidige buurlanden België en Duitsland. Maar ook met andere Europese landen heeft "kruisbestuiving" plaatsgevonden, bijvoorbeeld door handel en visserij. Daarnaast hebben reizende musici, bijvoorbeeld uit Italië, hun invloed achtergelaten in cultuurcentra als Antwerpen en Amsterdam.

Ondertussen zitten de vier groepsleden niet stil, in april hebben ze als enige West-Europese groep gespeeld op een internationaal festival in Turkmenistan, en mogelijk volgen nog Oezbekistan en Java. Vanwege de internationale belangstelling heeft de groep ook zijn eigen website meertalig gemaakt. De Duitstalige versie is flink uitgebreid, daarnaast is de site te raadplegen in het Frans, Engels, Italiaans, Turks en aan Russisch, Zweeds, Deens en Chinees wordt gewerkt. Vriend en collega muzikant Michael Collins is bezig om alle teksten van alle geluidsdragers in het Engels te vertalen, zodat die ook meer internationaal te raadplegen zijn.

Folkcorn bestaat uit: Anneke Rot, Marja van der Zee, Jitze Kopinga en Laurens van der Zee.

Zie ook: www.folkcorn.nl en www.oudemuziekbrabant.nl.