Folkforum mag 1 set van 2 vrijkaarten weggeven voor de muziektheaterproductie Ierse Tijgers van theatergroep Flint op 1 november in De Groene Engel in Oss. Met Ierse Tijgers brengt Flint een hommage aan de Ierse traditie van ballades, opzwepende jigs, reels en gezongen poëzie. De liederen en gedichten worden gezongen in het Engels, de gesproken tekst is in het Nederlands.

Flint laat zien hoe een onderdrukt volk zich met zelfspot staande houdt, ondanks de grimmige politieke geschiedenis. Artistiek leider Felix Strategier heeft de afgelopen 25 jaar talloze malen het betoverende Ierland bezocht. De enorme hoeveelheid en verscheidenheid van Ierse muziek en poëzie is een onuitputtelijke bron van inspiratie gebleken en gebleven. Ierse Tijgers is een gepassioneerd pleidooi voor de Ierse cultuur: ballades die refereren aan de eeuwenlange Engelse overheersing en de Ierse vrijheidsstrijd, getoonzette gedichten van Ierse schrijvers als Seamus Heaney, James Joyce, Oscar Wilde en W.B. Yeats. Daarnaast teksten van de Ierse rebel-schrijver Brendan Behan, over zijn IRA-tijd en zijn gevangenschap. Vlijmscherp, maar niettemin humoristisch. Flint brengt de politieke liederen als Ierse blues omringd door wonderschone Ierse poëzie.

Met: Felix Strategier (zang, spel, accordeon), Joeri de Graaf (gitaar, basgitaar, cavaquinho), Laurens Joensen (zang, gitaar, banjo, mandoline)
Regie: Eva Bauknecht

Voor de voorstelling op 1 november in Oss mag Folkforum 1 set van 2 vrijkaarten weggeven. Beantwoord de volgende vraag:

Wat is het nationale bier van Ierland?

Stuur het juiste antwoord, met je naam en adres, vóór 25 oktober 2007 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De winnaar ontvangt bericht.

Donderdag 1 november 2007, Ierse Tijgers door theatergroep Flint, Cultuurpodium Groene Engel te Oss. Aanvang 20:30, entree €13.