De 2e ronde van de Halve Finales Singer/Songwriter voor de Grolsch Grote Prijs van Nederland in de Hedon in Zwolle zit er weer op. Na 3 weekenden vol talent is Nederlands meest toonaangevende livemuziekcompetitie weer 6 Finalisten rijker. Leine en Fuck the Writer waren al bekend, Ana Criado, Pien Feith en Joep Berkenbosch werden door de jury gekozen, Jodymoon gaat als publieksfavoriet naar de finale.

In een intieme setting gaven de Halve Finalisten alles wat ze hadden. De onafhankelijke vakjury lette aandachtig op de originaliteit, compositie, melodie, tekst, potentie, samenspel, instrumentbeheersing, zang en algemene indruk. Het was de laatste kans voor de artiesten om een felbegeerde plek in de Melkweg in Amsterdam op 8 december te bemachtigen.

De artiesten die door zijn naar de Finale zijn:
Jodymoon (Stem je favoriet de Finale in)
Leine (1e ronde - Ekko)
Fuck The Writer (1e ronde - Patronaat)
Ana Criado (2e ronde - Hedon)
Pien Feith (2e ronde - Hedon)
Joep Berkenbosch (2e ronde - Hedon)

De Finalisten Pop/Rock en Singer/Songwriter breken de tent af in de Melkweg in Amsterdam op 8 december 2007. De Finalisten Hiphop/RnB en Dance/Producer doen hetzelfde in de Paradiso. Houd in de tussentijd goed www.grolschgroteprijs.nl in de gaten voor acties, informatie over de artiesten en video's van de Halve Finales.