Op woensdag 3 oktober a.s. zal fado-zangeres Maria de Fátima de mooiste klassiekers van Amália Rodrigues en eigen werk ten gehore brengen in het Korzo theater in Den Haag. Hiervoor heeft het theater 1 set van 2 vrijkaarten beschikbaar gesteld voor de lezers van Folkforum. Wil jij gratis genieten? Hieronder staat wat je moet doen.

Fadomuziek moet je voelen! Maria de Fátima wordt geroemd om haar energieke optredens, om haar diepgang van stem, die krachtig, mooi en sterk is. Met haar nieuwe programma laat Maria u kennismaken met Amália Rodrigues, de meest pure en belangrijkste fadozangeres ooit. Amália Rodrigues werd in 1922 geboren en overleed in 1999. In Nederland is zij nog steeds een begrip bij de vele liefhebbers van dit genre muziek.

maria de fatima - foto sebastiaan westerweel
Maria de Fátima, foto Sebastiaan Westerweel

Met haar fado-groep brengt Maria aan de hand van het aangrijpende levensverhaal van Amália Rodrigues een programma waarbij prachtige liederen gekoppeld worden aan de hoogte- en dieptepunten van het turbulente leven van de legendarische fado-zangeres. Maria de Fátima wordt in recensies vaak vergeleken met haar grote voorbeeld.

De entreeprijs voor dit concert is normaalgesproken € 15,00. Folkforum heeft echter 1 set van 2 vrijkaarten beschikbaar voor een gelukkige winnaar, als je het goede antwoord weet op de volgende vraag:

Uit welk land is de fado afkomstig?

Stuur het goede antwoord, met je naam, adres en woonplaats, vóór 2 oktober naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De winnaar ontvangt bericht.

Woensdag 3 oktober 2007, Maria de Fátima - Maria de Fátima zingt Amalia Rodrigues, Korzo Theater, Den Haag.
Aanvang 20.30u. Entreeprijs: € 15,00/ studenten: € 6,00.

Zie ook: www.korzo.nl en www.mariadefatima.com.