De jonge veelbelovende new-folk band Autumn Sun uit het Brabantse Gemert heeft zich versterkt. Onlangs is het trio uitgebreid met drummer/percussionist Ad van Overdijk en Wim van den Hout op cello, contrabas en bas. Bovendien speelt sinds twee weken een piepjonge violiste mee, die ook nog eens zingt.

Tegelijkertijd moet de groep zijn plannen voor het debuutalbum nog even in de ijskast zetten, omdat zanger/gitarist Christof van der Ven voor een half jaartje naar Ierland trekt.
Van der Ven wil in Ierland rondtrekken, nieuwe songs schrijven, optreden, deelnemen aan sessies, of gewoon op straat spelen.

Hij begint zijn avontuur in Galway waar hij de eerste helft van zijn Ierland-trip wil doorbrengen. Als het kan probeert hij er een baantje te vinden. Eind december keert Christof voor eventjes terug naar Brabant. Dan geeft hij de 22ste samen met Autumn Sun een concert in De Eendracht in Gemert. Daarna is het plan om nog eens drie maanden langs de westkust van Ierland te trekken.

Van Autumn Sun verscheen eerder een zes takes tellende EP, genaamd Poem Tree. Vier nummers zijn te beluisteren op myspace.com/autumnsunmusic. Inspiratiebronnen zijn bijvoorbeeld Damien Rice, Ray Lamontagne, Bnig Low, The Frames, Josh Ritter, Sufjan Stevens.

Autumn Sun bestaat nu uit: Martijn Kuijten: elektrische gitaar, Spaanse gitaar, akoestische gitaar, bluesharp en zang, Asa Sadeleer: akoestische bas, Christof van der Ven: zang, akoestische gitaar, banjo en bluesharp, Ad van Overdijk: drums en percussie, Wim van den Hout: cello, contrabas en bas, en een jonge violiste/zangeres.
Zie ook www.autumnsun.nl.