Op zondag 11 november kunnen zangers en muzikanten zich in muziekschool Dijk en Waard verdiepen in de Ierse volksmuziek, met workshops Iers met melancholie en Ierse stemming in de liefde.

Iers met melancholie
Ierse muziek varieert van rustige melodieën tot opzwepende dansmuziek, maar ongeacht het tempo heeft het een energie en sfeer die zeer karakteristiek zijn. Dit jaar duiken we in het melancholische repertoire van de airs en zullen we bezig gaan met het begeleiden van zangnummers (deels in samenwerking met de groep die Ierse zang doet). Deze cursus is geschikt voor alle instrumenten. Speel je een instrument met beperkte stemming (zoals CF-trekzak) neem dan even contact op.
Gilles Rullmann (viool, gitaar, zang) geldt als specialist in de swingende Ierse muziek. Hij is dan ook lang in Ierland geweest om zich verder in de Ierse stijl te bekwamen. Hij speelt in uiteenlopende muziekgroepen en geeft veelvuldig cursussen en workshops Iers en viool.

Ierse stemming in de iefde
Deze workshop voor zangers wordt op een Keltisch thema gebaseerd. In de Ierse liederen vindt men verschillende thema¹s zoals liefde/relaties, drank, reizen en humor. In deze workshop gaan we het thema liefde/relaties aanpakken.  Aan het eind van de dag, zingen we deels met begeleiding van de workshop Iers instrumentaal.
De docente Wendy Seager is van Engels/Schotse afkomst en kwam 17 jaar geleden naar Nederland, waar zij haar `Nederlandse' folkcarrière begon met Bert Haasjes als het duo Widdershins. Later sloot Wendy zich aan bij de Keltische band Emerald en speelde daarmee in en om Nederland en België. Met de groep Dolmen ging ze mee op tournee in Duitsland en Hongarije. Tegenwoordig is zij als vocalist en percussionist actief in de Keltische band Drumlin en in Mind the Midgie.

Dit project is een samenwerking tussen muziekschool Dijk en Waard en de Stichting Volksmuziek Nederland. Deze cursusdag wordt gehouden op zondag 11 november 2007 van 09.30 tot 16.30 uur in Muziekschool Dijk en Waard in Heerhugowaard. Naast de workshops Iers zijn er ook Bosnisch zang en kunnen muzikanten zich verdiepen in Klezmer, Bosnisch, Frans of Zuid-Amerikaans.
Informatie bij Stichting Volksmuziek Nederland via www.volksmuziek.nl of 0226 31 86 25 (Froukje van der Schaaf) of bij muziekschool Dijk en Waard via www.muziekschooldijkenwaard.nl, 072 571 95 38 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..