De Zwolse folkband Blue Dew treedt tijdens de seizoensopening, op 22 september in Ommen, aan in speciale samenstelling. De baspartijen neemt Peter Plaatsman (Muppetstuff /voorheen ook Brak) voor zijn rekening, omdat Blue Dew's bassist John Beumer eergisteren zijn elleboog brak bij een mountainbike-ongeluk. Zingen en vertellen van het verhaal (The Long Journey Home) kan Beumer nog wel.

Beumer: "Mijn kin is bont en blauw, vol hechtingen en m'n arm zit van vingers tot schouder in het gips. Maar het mondje doet het nog, dus zingen en verhaal vertellen gaat gewoon door. Hopelijk leidt m'n horrorhoofd het publiek niet teveel af..." (...) "22 september, ik zag er zo naar uit; openluchttheater met plek voor 4000 man, openluchtbioscoop gehuurd voor de beelden met een scherm van 9 x 14 meter, gaaf optreden dus en dan gebeurt mij dit een week ervoor. Maar ach, als de pijn weg is en met Peter op bas wordt het ook wel weer een mooie bijzondere avond..."

Blue Dew zal het komende seizoen optreden met de theatervoorstelling The Long Journey Home en het vertelprogramma Roasted Barley. Aan het eind van het seizoen wordt de eerste try-out van het nieuwe programma Little Whisky Child verwacht.

Bij concerten in Voorburg (30 november) en Haaksbergen (8 december) wordt de zwangere violiste Wendy van Zomeren, die begin december bevalt, vervangen door Gilles Rullman (Maalstroom, Rullman & Koolen en voorheen Tjane). Beumer: "Wendy gaat heel lang door, dat wil ze perse. De vorige keer stond ze twee weken voor de bevalling ook nog op het podium. 'Kan de kleine vast aan de muziek wennen' zegt ze dan. Ja Wendy is erg aan de band gehecht en treedt graag op..."

De Blue Dew-agenda ziet er vooralsnog als volgt uit:
22 september : Bostheater Ommen - The Long Journey Home
6 oktober : Thuistheater Cor Sellenrode, Borne - The Long Journey Home (uitverkocht)
20 oktober : Café 't Keerpunt, Spijkerboor - Roasted Barley
3 november : Theater Rotonde, Borger - The Long Journey Home
24 november : Kulturhus, Kunstkring Ruurlo - Roasted Barley
30 november : Theater De Tobbe, Voorburg - The Long Journey Home
8 december : Theater De Kappen, Haaksbergen - The Long Journey Home
10 februari : Café 't Zielhoes, Noordpolderzijl - Roasted Barley
23 februari : Fidder Folkfestival, Zwolle - Roasted Barley
1 maart : Elcker Theater, Bussum - The Long Journey Home
12 april : Het Hoftheater, Raalte - The Long Journey Home
25 mei : Het Lingehuistheater, Geldermalsen - The Long Journey Home
20 t/m 22 juni : Vertelweekend De Bekhofschans - try out Little Whisky Child (o.v.b.)

Zie ook www.bluedew.nl