Ter gelegenheid van de release (op 3 september jl.) van de nieuwe cd, Emocratie, van Hans de Booij organiseert V2 Music een exclusief concert op zondagmiddag 16 september 2007 in de Amstelkerk te Amsterdam. Kaarten zijn niet te koop, alleen te winnen. Folkforum mag 5 x 2 kaarten weggeven.
 

In het seizoen 2007-2008 viert Hans de Booij "25 jaar" op de planken! Na een opleiding Kleinkunst in Antwerpen treedt Hans in '81 via Boudewijn de Groot de muziekwereld binnen. In 1983 verschijnt zijn eerste plaat Hans de Booij (stond 65 weken in de LP Top 100 !) met de hitsingles Een Vrouw Zoals Jij en Annabel die tot op de dag van vandaag nog met regelmaat gedraaid worden. Hij toert met succesvolle theatershows door Nederland en Vlaanderen,  en scoort eveneens met Thuis Ben en Ik Hou Van Alle Vrouwen.

In 1992 staat de Booij weer volop in de belangstelling dankzij de cd Vlaamse Helden en het duet met Wannes Van De Velde Lichtjes van de Schelde. De theatershows van Hans, op het laatst solo-projecten, blijven succesvol, maar in 1996 kiest hij voor een nieuw avontuur op de Antillen. Na zijn terugkeer verschijnt er nog een verzamel-album Geduld 1982- 2002, een veelzijdig beeld van een gewaardeerd schrijver, componist en zanger. Hans richt het Ministerie van Liefde op en schrijft nog een aantal boeken, maar als zanger treedt hij voorlopig niet meer op.
 
Na enkele bewogen periodes in zijn leven maakt Hans de Booij met Emocratie een nieuwe start, 12 nieuwe nummers en een prachtige uitvoering van misschien wel een van de mooiste Franse chansons ooit geschreven. Een gerijpte de Booij is terug van (nooit) weggeweest!

Vrijkaarten
Kaarten zijn zoals gezegd niet te koop, maar vijf lezers van Folkforum kunnen elk twee kaartjes winnen voor het exclusieve concert in de Amstelkerk in Amsterdam. De vraag luidt: Met welke bekende Vlaamse folkzanger nam Hans de Booij een duet op? Het antwoord kan vóór 14 september gestuurd worden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld naast het antwoord ook je adres en woonplaats. Winnaars krijgen bericht.

Datum: 16 september 2007
Aanvang: 15:00 uur (deur open 14.30 uur)
Lokatie: Amstelkerk / Amstelveld 10 / 1017 JD / Amsterdam