De stichting FolkFusie organiseert op drie zaterdagen: 13 oktober, 3 november en 24 november 2007, een workshop Akkoorden voor melodiespelers, o.l.v. docent Jos Koning (Twee Violen en een Bas). Geïnteresseerden wordt geadviseerd snel te reageren, het maximale aantal deelnemers is 15.

Details en alle verdere info staat in het volgende bericht dat de stichting ons stuurde:

Altijd al willen weten wat accordeonspelers en gitaristen bedoelen wanneer ze zeggen dat een stuk in C- mineur staat ? Wil je wel eens iets anders spelen dan de melodie en ben je ook uitgekeken op "een terts er boven of er onder" ? Heb je ook het gevoel dat je meer uit je instrument zou kunnen halen dan je tot nu toe doet ? Doe dan mee met de workshop Akkoorden voor melodiespelers.

De cursus
De cursus bestaat uit drie zaterdagen en wordt gegeven door Jos Koning. Het idee is: basiskennis van akkoorden aanleren, weten hoe een baslijn in elkaar zit, in welke akkoorden kun je spelen, met elkaar dingen uitproberen en daarmee meer met je instrument kunnen doen dan alleen melodie spelen. Allemaal zaken die voor een gitarist of accordeonist voor zich spreken, maar meestal onbekend terrein zijn voor blazers of zagers die maar 1 noot tegelijk kunnen spelen. Het materiaal van de cursus bestaat uit west-europese folkmuziek.

Data en tijden
De drie zaterdagen zijn: zaterdag 13 oktober, 3 november en 24 november 2007. De cursusdag begint om 10:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Het programma is dan: cursus van 10:00 tot 12:30, lunchpauze van 12:30 tot 13:30 en het middagprogramma duurt van 13:30-16:00 uur. De cursus vindt plaats in buurthuis Rosa in de Utrechtse wijk Lombok.

Voor wie?
De workshop is bedoeld voor mensen die redelijk thuis zijn op hun instrument; zonder moeite enkele stukken solo kunnen spelen en dan op een chromatisch melodieinstrument zoals viool, cello, altviool, blokfluit, dwarsfluit, klarinet, hobo of saxofoon. (In principe geen bourdoninstrumenten, maar neem bij twijfel contact met ons op).

De docent
Jos Koning is beroepsmusicus en vioolleraar sinds de jaren '70. Hij heeft in tal van ensembles gespeeld, zoals de legendarische folkgroepen Crackerhash en Twee Violen en een Bas, de Eerste Hollandse Dansband (folkrock), de rockgroepen Second Face of Morannon en PCBand, en het klassieke ensemble Campanula. Hij is te horen op ruim 30 platen/CDs, met eigen muziekgroepen en als studiomuzikant. Ook heeft hij een aantal muziekboeken op zijn naam staan. Zoals het boek van Hanekuijck, Hollantse Schouwburgh (samen met Cor van Sliedregt) en het boek van Carel en Willem Balmer.
(zie ook www.joskoning.nl en www.tweevioleneneenbas.nl)

Kosten & inschrijving
De kosten voor de deelnemers van de workshop bedragen € 115,00. Hiervoor krijg je drie  zaterdagen van 10-16:00 uur les, met middagpauze. Inbegrepen zijn koffie/thee en lunch.  Je kunt je  inschrijven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt dan verdere informatie zoals het bankrekeningnummer waarop het cursusgeld moet worden overgemaakt, een routebeschrijving etc.

Het minimale aantal deelnemers is 10, het maximum is 15, dus reageer snel. De volgorde van inschrijving wordt bepaald op basis van de datum van betaling. Half september gaan we kijken of er genoeg deelnemers zijn om de cursus door te laten gaan.

Nog even de belangrijkste gegevens
data: zaterdag 13 oktober, 3 november en 24 november 2007
tijden: van 10:00 tot 16:00 uur met een lunchpauze
docent: Jos Koning
locatie: Buurthuis Rosa, Malakkastraat 6, 3531 HM Utrecht
kosten: € 115,00 (inclusief koffie/thee, lunch en materiaal)
contact: Arnold Keizer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.