Leoni Jansen werkt in Johannesburg aan een nieuwe show met African Mamas, die op 3 oktober in Zwolle in première gaat. ,,Nu heb ik echt de tijd gekregen om de puntjes op de i te zetten van waar de oorspronkelijke show over ging'', vertelt ze. In 2005 zette ze al een show met jonge Afrikaanse vrouwen neer, een stevig succes in de Nederlandse theaters.

De prachtige, kleurrijke vrouwen van The African Mamas geven in een hartverwarmende en ontroerende show een nieuwe kijk op het "andere" Afrika. Het continent van de hoop, de vitaliteit en levensdrift, de enorme veerkracht en energie, maar bovenal het continent van de sterke vrouwen, de mama's die het drijvend houden.  

De African Mamas van de komende tour bestaan uit tien jonge vrouwen, vijf uit de vorige show en vijf nieuwe zangeressen die ieder hun zeer persoonlijke levensverhaal met het publiek delen. „Er zitten nu echt een aantal heel dramatische nummers in", vertelt Leoni tijdens de repetitie. „Het is niet alleen zang en dans. Je ziet ook dat deze vrouwen een stukje van hun leven laten zien. Er is hier zoveel geweld, zoveel ziekte en zoveel ellende dat ze elk moment dat het goed gaat vieren. Daar kunnen wij als calvinisten nog behoorlijk wat van leren", vindt Jansen.

De uitgebreide tour start op 2 oktober 2007 in Schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem, de officiële première is op 3 oktober in Theater De Spiegel in Zwolle (is reeds uitverkocht) en eindigt op 24 februari 2008 in Theater De Blauwe Kei in Veghel. Daarna trekt het gezelschap voor enkele optredens naar Denemarken. Info over reserveringen en een volledig overzicht van de tour is te vinden op www.africanmamas.com.