Gerard van Maasakkers is van half november tot eind januari een van de drie vocalisten tijdens de 40 voorstellingen van theaterproject Troost. Het gaat om een liedjesprogramma met als thema afscheid. De andere twee stemmen zijn die van Jeroen Zijlstra en de jazzy Lydia van Dam.

Samen met regisseur Dick Hauser hebben ze een selectie gemaakt uit eigen materiaal en uit het wereldrepertoire; van intens bedroefd tot uitzinnig van vreugde. Ze worden begeleid door het zeskoppige ‘Egon Kracht & the Troupe'.

Aan het project Troost zou aanvankelijk de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem meedoen, maar haar zwangerschap gaat voor. Op zoek naar een vervangster kwam Lydia van Dam uit de auditie naar voren als de geschiktste kandidaat. Zij heeft met Jeroen Zijlstra vorig jaar de CD ‘Zonder liefde ben je nergens' opgenomen, met teksten van Karel Eijkman.
Egon Kracht & the Troupe' bestaat uit: Egon Kracht (bas), Jan Peter Bast (toetsen), Rutger Molenkamp (saxofoon), Milan Kracht (gitaar), Murk Jiskoot (percussie) en Nout IngenHousz (drums).

Van Maasakkers is in augustus overigens met zijn eigen repertoire te zien op een aantal festivals in Noord-Brabant: 3, 4 en 5/8 als gast bij de Bram Band op Boulevard in Den Bosch, 5/8 met JW Roy op het Nirwana Tuinfeest in Lierop, 12/8 met zijn Vaste Mannen op Folkwoods in Eindhoven en 26/8 met zijn Vaste Mannen op het Kraokfestivcal in Loon op Zand.