Energiebedrijf Essent reikt tien keer per jaar dé muziekaward uit om talentvolle bands en artiesten te ondersteunen. Iedere winnaar krijgt een promotiebudget van 5000 euro, kan rekenen op media-aandacht en speelt op een groot festival. In het voorjaar spelen vijf winnaars op Noorderslag en in het najaar spelen nog eens vijf winnaars op Lowlands. De nieuwe lichting Essent Award winnaars is bekend en een daarvan is Marike Jager, die op een nieuw nummer samenzingt met Dolf Jansen.

Op www.essentawards.nl lezen we: ...Singer-songwriter Marike Jager won jaren geleden al de Grote Prijs van Nederland en steekt nu een Essent Award in haar zak. Daarmee staat ze op Lowlands waar ze haar debuutplaat, die vorig jaar verscheen, nog eens kan presenteren. Marike Jager heeft niet alleen talent, maar is ook los en onbevangen...

marike jager
Marike Jager in de studio, foto Ronald Rietman

Lowlands vindt dit jaar plaats in het weekend van 17, 18 en 19 augustus in Biddinghuizen.

Sinds gisteren is ook een nieuw nummer van Marike te beluisteren op haar eigen site. Ze speelde op de Marikenloop in Nijmegen, waarvoor ze het uptempo lied Run Run schreef. Ze ontmoette er de sympathieke hardloper Dolf Jansen, die enthousiast werd en samen met de Grote Marike Jager Band de studio indook om mee te zingen op het plaatje.

Zie: www.marikejager.com.

Op zondag 12 aug 2007 is Marike Jager van 10.45-12.00 te zien op het Folkwoodsfestival in Eindhoven.