Singer/songwriter Sonja Markowski en haar begeleider Jan van Bijnen vertrekken op 15 juli a.s. voor tien optredens naar de Verenigde Staten. Gewapend met een gitaar, een dobro en hun ‘rootsy pop met countrysmaak' zal Markowski onder andere in Seattle, San Francisco, San Diego, New York en Austin -de live music capital of the world- op de planken staan.

Een van de verwachte hoogtepunten van de tour is een optreden op 18 augustus in Eddie's Attic. Deze club in een voorstadje van Atlanta wordt niet alleen als een belangrijk startpunt van John Mayer's carrière gezien, je kunt er geregeld ook artiesten als Carrie Rodriguez, Sarah Bettens of de Hackensaw Boys bewonderen.

In november 2006 bracht de van oorsprong Berlijnse Sonja Markowski de EP Porcupine's Sister uit. Daarbij werd zij ondersteund door haar muzikale soulmate Jan van Bijnen op dobro, gitaar, mandoline en pedal steel, door Cees van der Laarse op contrabas en Rudi Sanders op drums/percussie. Op deze schijf presenteerde Markowski zes ‘hele mooie liedjes die na één keer luisteren blijven hangen' (TV Rijnmond), ‘ongepolijste country/rootsrock' (LiveXS). ‘Met die glasheldere stem van ‘r zorgt de Duitse andermaal geregeld voor kippenvelmomenten', schreef www.ctrlaltcountry.be.

Van deze en nog meer songs zal in juli en augustus ook het Amerikaanse publiek mogen genieten. Dankzij Myspace staan naast de tien promotionele optredens ook ontmoetingen met andere muzikanten op de agenda en zal er genoeg tijd over zijn om tijdens eenzame highway-rides inspiratie voor het eerste volledige album van Markowski op te snuiven...

Zie ook: www.markowski-music.com.