Er komt een einde aan de uitzendingen van De Groote Boodschap op de Vlaamse Radio 1. Op 28 juni zal er in Leuven (B) afscheid genomen worden met een eerbetoon aan dit programma, waaraan o.a. Comas en Helen Flaherty al hun medewerking hebben toegezegd. Hieronder het bericht dat Cor Vanistendael ons stuurde:

De Groote Boodschap Finale - 28/06/2007

Na een onbestemd aantal jaren is het helaas zo ver. De Groote Boodschap houdt er definitief mee op. Jarenlang kreeg iedereen die in België iets met folk te maken had op donderdagavond een forum op onze nationale Radio 1. Jonge groepen met een sterke demo kwamen er naast oude rotten die net de plaat van hun leven uit hadden hun muziek toelichten. Vaste presentator Jan Van Langendonk leidde minzaam als altijd, alles in goede banen onder het alziend oog van producer Marc Vandemoortele. De invloed die dit programma op ontelbare platenkasten in Vlaanderen heeft gehad, kan haast niet worden overschat. Daarom dachten wij: laten we waardig afscheid nemen van dit monument van de luistercultuur. Een laatste eerbetoon aan een uniek programma dat meer dan één generatie wist te boeien. Live wel te verstaan en voor één keer niet op de radio. Wees erbij.

Programma:
Wie er allemaal komt optreden ligt nog niet helemaal vast, maar dat het om de top van de hedendaagse Belgische Folkscène gaat, hoeven we u wellicht niet te vertellen. De definitieve namen worden bekend gemaakt in de laatste uitzendingen van De Groote Boodschap. Afstemmen op donderdagavond tussen 21 en 23u op Radio 1.

19u15: Deuren

20u00 - 22u30: Voorlopige certitudes: Comas, Helen Flaherty,...

Mogelijkheid op te jammen achteraf

Entree: 5 €

Plaats: Binnenplein Romaanse Poort, Brusselsestraat 61, 3000 Leuven.

Ticketing: De ticketing aan de Naamsestraat is momenteel gesloten. Het is wel mogelijk tickets af te halen aan de Romaanse poort, Brusselsestraat 63, 3000 Leuven. Tel. 016/23 84 27. Online bestellen kan ook op: www.30CC.be. De tickets worden u met de post toegestuurd. Ook op de avond zelf worden nog tickets verkocht.

Catering: Er is mogelijkheid te reserveren in De Improvisio (www.improvisio.be), de brasserie op het binnenplein van de Romaanse Poort. Tel. 016/20 76 46.

Streekbieren zullen u worden aangeboden door Brouwerij Duvel - Moortgat (www.duvel.be)

Deze organisatie wordt verder mogelijk gemaakt met steun van Muziekmozaiek (www.muziekmozaiek.be) en Folk in Leuven (www.folkinleuven.be).