Vaste bezoekers en Tilburgers hebben het al gezien. Bouwhekken in de Veemarktstraat rondom het gebouw van 013. Bouwhekken die er staan, omdat deze week de verbouwing van 013 is gestart met sloopwerkzaamheden in de fietsenkelder. Tot en met 30 juni gaat tijdens de verbouwing de show echter gewoon door, met o.a. op 9 juni singer-songwriter Dennis Kolen en op 22 juni Daniel Lohues & The Louisiana Blues Club.

Op 2 juli a.s. gaat 013 sluiten, omdat er dan ook in de publieksruimtes verbouwd wordt, de entree en de boxoffice worden vernieuwd, er een apart muzikantencafé komt voor bands die spelen in de oefenruimtes en het backstage gedeelte achter het podium wordt verruimd. Er wordt een nog mooier en intiemer pand beloofd, waarin vervolgens opnieuw onvergetelijke concerten, festivals, dance-avonden en muzikantenactiviteiten georganiseerd gaan worden. In september wordt het gebouw met mooiere inrichting op spectaculaire wijze weer geopend.

Het Tilburgse poppodium is inmiddels ook overgegaan op draadloze handscanners voor de ticketcontrole, waarmee onder andere geprobeerd wordt om zwarthandel in kaarten tegen te gaan. Het advies luidt: koop alleen bij de erkende voorverkoopadressen, dan ben je verzekerd van een echt kaartje tegen de juiste prijs.

Zie ook: www.013web.nl.