Er wordt al flink gereserveerd voor de nieuwe GUO-concertserie 07/08 sinds Groeten Uit Oisterwijk afgelopen week haar vernieuwde website lanceerde. De Oisterwijkse concertorganisatie selecteerde weer negen concerten in het folk-roots-genre, met o.a. North Cregg, Cara, Mónica Triga, Dommelvolk en Dougie MacLean.

Thuisbasis voor GUO was en is ‘t Boerderijtje, het stukje Brabants erfgoed tussen Oisterwijk en Haaren waar artiesten en bezoekers nog op elkaars schoot kruipen.          
De Engels-Ierse Doonan Family Band opent op 7 oktober met haar Ierse muziek- en dansshow. Op 4 november volgt North Cregg uit het Zuid-Ierse Cork met een Irish Night. De bewierookte Schotse singer-songwriter Dougie MacLean staat op 24 november op het GUO-podium. De knoestige West-Vlaamse liedjes van klein-, beeldend en levenskunstenaar Willem Vermandere kleuren op 23 december stemmig, want levensfilosofisch en bezinnend, bij de advent. Cara treedt aan op 13 januari met een Irish Night. Warme Portugese fado en andere ‘Iberische blues' klinken op 2 februari van Mónica Triga en haar weemoedige begeleiders. De Ierse zangeres Niamh Parsons brengt met gitarist Graham Dunne een avondje Irish heartbeat songs op 24 februari. The Tannahill Weavers beloven een stevige Caledonische folkrockavond op 9 maart, Schotse bagpipes inbegrepen. De Brabo's van Dommelvolk sluiten af met een bonte Brabantse avond op 6 april. Na afloop van de serie wordt, in eigen beheer, een cd met een of twee tracks per concert uitgegeven.

Dougie MacLean
GUO-bezieler Jos Creusen viert zijn dertigste jaar als podiumprogrammeur en concertorganisator. Zijn vijftigste levensjaar mocht hij enkele maanden geleden vieren. Deze mijlpalen verleidden smaakmaker Dougie MacLean om ‘af te zakken' naar het GUO-podium in 't Boerderijtje. De eerste ontmoetingen tussen de twee dateren van eind jaren zeventig in Trefcentrum Moergestel. Voor de Oisterwijkse podiumprogrammeur destijds de thuishaven, voor de Schotse singer-songwriter één van die bijzondere podia waar hij de basis legde voor zijn internationale doorbraak. Creusen organiseerde nog een Nederlandse tournee voor de Schot, maar vooral sinds zijn filmmuziek ‘The Last of the Mohicans' werd MacLean steeds moeilijker bereikbaar voor het kleinschalige concertcircuit. Tot Creusen hem de aanzet bood voor een tournee langs grotere Nederlandse podia met als deal dat hij GUO in 't Boerderijtje in zijn tourschema opnam.

dougie maclean
Dougie MacLean

Info & reserveringen
Ticketreservering per post voor de GUO-concerten kan pas na verschijning van GUO-concertbrochure 07/08, die naar verwachting vóór de zomervakantie huis-aan-huis verspreid wordt in de regio rond Oisterwijk. Tot die tijd lopen reserveringen uitsluitend via de website www.do.nl/guo. Daar staat ook info over GUO en de optredende artiesten, routebeschrijving, sponsors, adverteerders en huur theatertechniek. Voor dit laatste kan ook telefonisch contact worden opgenomen met geluids- en opname-technicus Bert Schutte op 06 - 16400145.