Eaden heeft de bezetting eindelijk definitief rond. Op accordeon is na veel geprobeer de talentvolle muzikant Fried Manders aangetrokken. Fried heeft Roland Verstappen al geholpen met het schrijven van de nieuwe songs voor het nieuwe album dat na de zomer uit moet komen en een echt groepsproces moet gaan worden. Ook als producer heeft Fried zijn sporen verdiend, en dat komt het hele gebeuren zeker ten goede.

Op drums is de duizendpoot Paul Stroucken (Ogham) bereid gevonden de gelederen van Eaden te versterken. Ook hij is een zeer geinspireerde en talenvolle trommelmeester, die onder de New Folk Groep Eaden een nieuw vuurtje zal aanwakkeren. Al met al een interessante samenstelling, die naar het definitieve geluid zal moeten leiden. Meer avontuur, nog steeds Keltische invloeden, maar ook de rest van Europa zal voor inspiratie gaan zorgen. Grenzeloos, vandaar ook de titel The Road. Op weg naar nieuwe horizonten.

fried manders
Fried Manders, foto Ronald Rietman

De volledige bezetting: Roland Verstappen (gitaar), Karin Poell (zang), Bernard Jussen (bas), Walter Kuipers (viool, mandoline, tin whistle...) Fried Manders (accordeon), Paul Stroucken (drums).

Zie ook: www.eadenmusic.com.