De Zwolse folkband Brak is opgegaan in de band Muppetstuff. Zowel qua muzikanten als repertoire. Muppetstuff bestaat in allerlei formaten met als kern Rob Bults en Peter Plaatsman. Vervolgens gaat het van L (met accordeonist Onno Wieten) tot XXL, een vijfkoppige band. Met de toevoeging van de voormalige Brakmuzikanten zou je nu van "oversized" kunnen spreken.

Muppetstuff was van oudsher een op (bedrijfs-)feesten en in cafe's spelend duo. Toen Rob Bults en Peter Plaatsman de folk ontdekten hebben ze Brak opgericht en dit was in het begin een groot verschil met wat Muppetstuff deed, Brak was met name bedoeld voor folkfestivals. Wederzijdse beïnvloeding en de steeds meer folky klinkende Muppetstuff heeft geleid tot de beslissing om Brak "op te heffen" en alleen met Muppetstuff verder te gaan. Geen muzikant overboord, de bezetting is desgewenst "volledig Brak". Dat betekent dus dat percussionist Roy Kieftenbeld nu lid is van Muppetstuff en niet meer van Brak. De andere Brakmuzikanten maakten al deel uit van Muppetstuff.

Vorig jaar kwam de cd Dolend Kompas uit van Muppetstuff, onze recensente Mirjam Adriaans schreef: ...Het zijn de nummers die even een halt toeroepen aan alle feestelijkheden, die Dolend Kompas een sterke plaat maken. Even pas op de plaats maken, even aandacht voor de wat minder vrolijke momenten, om vervolgens weer lekker uit te pakken met iets zonnigers...

Bezetting: Rob Bults: gitaar, mandoline,  leadzang, Peter Plaatsman: contrabas, low whistle, leadzang, Peter Vrinds: saxofoons, tin whistles, koor, Onno Wieten: accordeon, koor, Roy Kieftenbeld: percussie, koor, Maurits Boreel: viool, koor, Willem de Jong: drums, koor.

De nu veel folkier klinkende Muppetstuff in de nieuwe formule speelt 30 april op Koninginnedag in de grote tent in de Zwolse binnenstad. Het optreden begint om 15.00 uur.