Comhaltas Ceoltoírí is Iers voor een verzameling van muzikanten. Een voorbeeld is de Comhaltas Ceoltoírí na Eirann, een grote organisatie die muzikanten van over de hele wereld bij elkaar brengt in de Ierse muziek en cultuur. Sinds 10 maart 2007 is er de Comhaltas Ceoltoiri Almere. Kortom C.C.A. of Folk Club Almere. Jarno de Leeuw (dans) en Annemarie de Bie (whistle, dwarsfluit, gitaar en bodhrán) organiseren elke twee weken een serie workshops voor muziek, dans en Ierse taal.

Je kunt je vanaf nu inschrijven voor workshops voor dans, gitaarbegeleiding/zang, whistle, bodhrán en Ierse taal. De workhops kosten 10 euro per keer en 30 euro voor de hele dag, mocht je meer lessen willen volgen. Het geld dat binnenkomt wordt gebruikt voor (reiskosten-)vergoeding voor de leraren en de zaalhuur en de eventuele aanschaf van (leen-)instrumenten.

De organisatie zoekt nog vrijwilligers en leden/donateurs, ze mailen:
Tot nu toe lopen de workhops nog achter elkaar aan, daar we nog niet genoeg leraren hebben. Het is de bedoeling dat we meer vrijwilligers verzamelen die les willen geven tegen reiskostenvergoeding. Dan kunnen we een aantal workshops tegelijk laten verlopen en aan het eind van de dag samen de muziek maken die overdag behandeld is.

Lijkt het je leuk om lid te worden, neem dan een kijkje op de website: www.irishfolkclub.nl of bel / email naar een van ons. Onze gegevens staan op de website.Wil je je opgeven doe dit dan minstens een week van te voren zodat we rekening met je kunnen houden.

Lid worden is gratis en je ontvangt dan mailing. Je kunt ook donateur worden. De hoogte van de bijdrage en hoe vaak je donateur wil zijn staat geheel vrij. Bij een bijdrage van 10 euro ontvang je een gratis les en een tin-whistle!