Het gaat goed met de interesse onder jongeren voor folk. Anders valt niet te verklaren dat het cursusweekeinde VetFolk van de Stichting Volksmuziek Nederland alweer ramvol zit. Alle 60 cursusplaatsen voor het weekeinde in De Glind bij Amersfoort zijn op 6, 7 en 8 april bezet. De organisatie overweegt vanwege de grote belangstelling een speciale workshop voor kinderen in te richten tijdens de Herfstweek.

Het Weekend ‘VetFolk' behelst het maken van swingende hongaarse, bretonse, ierse, nederlandse en maritieme muziek voor kids en jongeren van 8 t/m 18 jaar. Bovendien leren ze Braziliaanse percussie spelen en liedteksten schrijven. Onder de docenten zijn bekende Nederlandse folkies als Gilles Rullmann (o.a. Tjane) en Nils Koster (o.a. Drijfhout).

Het doel van VetFolk is kinderen en jongeren op hun eigen instrument en op slagwerk kennis te laten maken met melodieën en diverse ritmes die in de wereldmuziek worden gebruikt. Tussen de workshops door is er natuurlijk tijd voor een potje voetbal of volleybal, bijkletsen met vrienden, een spannend zaterdagspel en diverse sessies.
 
VetFolk 2007 is er speciaal voor kinderen en tieners. Maar de ouders en begeleiders worden niet vergeten. Zij vormen een eigen groep en volgen dezelfde workshops als de jongeren. De ouders en begeleiders, die geen muziek willen of kunnen maken volgen ze naast de workshops drum en liedteksten schrijven een workshop boekbinden.