Folkband Wè-nun Henk heeft steeds zijn drummer Roeland Uijtdewilligen moeten delen met met alternatieve rockband Green Lizard. Na 12 jaar heeft Uijtdewilligen besloten Green Lizard te verlaten. "Handig voor ons", zegt Wè-nun Henks gitarist Hans Hoosemans, "hoeven we voor de optredens in mei niet met een vervangdrummer te werken".

Met Green Lizard heeft Roeland Uijtdewilligen grote successen beleefd zoals optredens op Pinkpop, Lowlands, Roskilde, Sziget, Vans Warped Tour en onlangs nog een Europese tour met Skin (Skunk Anansie). Maar na al die jaren drummen is de koek op. Het lichaam wil niet meer en nu Green Lizard veel meer door Europa gaat touren wordt dit een te zware belasting. 1 april, Melkweg, Amsterdam tijdens FRET-A-Live is de laatste show van Uijtdewilligen. Hij gaat wel verder met Wè-nun Henk, dat 15 april zijn vierde album presenteert. Intussen gaat Green Lizard op zoek naar een nieuwe drummer.

Drummen betekent een aanslag op je lichaam blijkt uit de woorden van Uijtdewilligen: ..."Mijn energiepotje was vaak snel leeg. Er zijn altijd mensen die je kunnen helpen, zoals Koos en Sander die me uit een het hotelbed in Enschede hebben getild tijdens de Malboro flashback tour. Goede masseurs die het lukte om mijn rug uit het slot te halen. Mocht er nu niemand zijn om je te helpen en je handen willen niet meer, dan kun je nog altijd met ducttape de stokken om je heen tapen. Want met ducttape kun je alles maken."(...)  "Nooit geweten dat je twee dagen moet wennen aan hoogteoptredens. En dan nog met zeebenen spelen op 4000 meter hoogte in Bogota, Colombia. (...) En ja, wat is er nu lekkerder dan even de azuurblauwe zee in te springen na een optreden in de Baia club op Aruba."...

Manager Ton van der Werf van Green Lizard zal Uijtdewilligen missen: "Hij verlaat de band op een ongelukkig moment. Hij is een van de beste drummers van Nederland. Ik begrijp niet dat hij nooit die erkenning heeft gekregen." In april hoopt de band een nieuwe drummer te hebben.