Gisteren stond Marike Jager in 013 met haar band. Het gaat deze singer-songwriter aardig voor de wind sinds het uitkomen van haar album The Beauty Around, dat inmiddels ook in België is verschenen. Vorige week werd de wurlitzer van begeleider Henk Jan Heuvelink te leen gevraagd door Norah Jones en op 3FM was ze dinsdag te gast met een cover van Een Tweedehands Jas, jawel, van Kinderen voor Kinderen.

DJ Rudy van het programma Move Your Ass had Marike gevraagd een protestsong te coveren. Ze koos de grote hit Een Tweedehands Jas uit 1981 van Kinderen voor Kinderen. Omringd door het charmante koortje Henk Jan Heuvelink en Haye Jellema werd het afgelopen dinsdag een hilarische live-gig, die nog te bekijken is op Youtube. Het nummer werd gisteravond nog eens gezellig overgedaan in de toegift van haar optreden.

Image
De Grote Marike Jager Band, foto Ronald Rietman

Norah Jones leent wurlitzer piano van Marike Jager
Vorige week werd pianist Henk Jan Heuvelink midden in de nacht wakker gebeld door de techniek van Norah Jones. Vanuit een ‘geheime locatie' in Amsterdam werd er met spoed gevraagd om zijn unieke wurlitzer piano met buizenversterker. Norah Jones zou de volgende dag een speciaal concert geven en men was naarstig op zoek naar de mooiste wurlitzer van het land. Henk Jan twijfelde geen moment, vertrok naar Amsterdam en leende vol trots zijn wurlitzer aan Norah.

Tourdata Marike Jager
10 maart, Atak, Enschede
15 maart, De Nieuwe Nor, Heerlen
16 maart, Janssen & Janssen, Veendam
17 maart, Mediamarkt instore, Oostende (BE)
17 maart, Mediamarkt instore, Roeselare (BE)
17 maart, Xinix, Nieuwendijk
21 maart, Fnac instore 16h, Antwerpen (BE)
22 maart, Mezz, Breda
24 maart, Tivoli de Helling, Utrecht
27 maart, W2, Den Bosch
7 april, Merleyn, Nijmegen
30 april, Koninginnedag, Leeuwarden
20 mei, Marikenloop, Nijmegen
27 mei, Elastiek Muziek, Hilvarenbeek

Zie ook: www.marikejager.com.