Twee jonge folkies uit Leerdam hebben de Engelstalige website Folkzone.net in het leven geroepen, die zich specifiek richt op Ierse  en Keltische muziek. Sinds twee weken scheppen ze op hun site een ‘Online Folkmusic Community'.  ‘Here musicians and irish and celtic Music fans can read and talk all about music, concerts and more', is het credo.

De website bevat de rubrieken ‘Foto Gallery',  ‘Bands/Musicians', ‘Concerts/Festivals', en ‘Links'.  Bonedien is er een ‘Forum'. Het aanbod van tekst komt vanaf 25 februari, toen de site gelanceerd werd, langzaam op gang. Er is al info over een 14-tal bands en 4 sessiemuzikanten te vinden. Daarbij moet je denken aan Nederlandse bands als Rapalje, Fanach, Harmony Glenn, Krek en Kilshannig, maar ook aan buitenlandse bands als The Fureys, Altan en Comas.

Folkzone roept folkgroepen op iets van zich te laten horen: Attention to all Folkmusic Groups: We need your input to make this website grow. So, what is your input? Please send us all your biograpy, picture and a website adress where we can reffer to towards Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. and we will post it on the site as soon as possible in the bands/artists section.

De twee folkliefhebbers achter Folkzone.net zijn Boyke ten Broeke (24) en Ton Hoogstraten (29). Boyke ten Broeke zegt dat het voornaamste doel van de site is irish/celtic folkminded mensen bij elkaar te krijgen.  "Veel mensen willen vaker naar optredens, jamsessies, festivals maar weten niet wat er zich allemaal afspeelt in hun omgeving. En we bieden bands die wat meer bekendheid en optredens willen, op deze manier kans ook een beetje naam op te bouwen en wat meer bekendheid te krijgen."

Ze zijn ambitieus. De site moet internationaal zijn werk doen. Ten Broeke: "Het moet niet alleen een website worden die in Nederland bezocht kan worden maar ook over de grenzen. Op deze manier krijg je veel meer mensen bij elkaar en ontmoet je meer geinteresseerden. Dat heb ik wel gemerkt bij het opstarten van een andere muziekgerichte website een aantal jaren terug."

Ten Broeke is al lang liefhebber van Ierse muziek: "Ik kreeg het min of meer met de paplepel ingegoten. Ik heb het idee ook dat ik Ton een beetje enorm meegetrokken heb de Ierse muziek in, ha ha...  Sinds een jaar of vier ben ik ook zelf muzikaal actief geworden samen met Ton. Ton speelt al enige tijd bodhran en ik ben zelf wat meer ervaren op de tin en low whistle, gitaar en bodhran een beetje."

Zie ook www.folkzone.net.