Door snel ingrijpen blijft schade beperkt.

Muziekcafé de Lantaern, aan de voet van molen De Hoop in Oud Zevenaar aan de Babberichseweg, moest gisteravond wegens brand ontruimd worden. Net vóór de aanvang van het optreden van de groep Kandoris viel het licht uit en zaten de bezoekers in het licht van de noodverlichting. Kort daarna werd brand ontdekt in een elektrische groepenkast in een ruimte naast de Lantaern.

brand bij de lantaern
De bezoekers staan buiten

De bezoekers hebben zonder enige paniek de zaal ontruimd. De beginnende brand kon nog door de molenaar worden geblust. De toegesnelde brandweer heeft nageblust. De met het oog op de met riet beklede molen meegebrachte hoogwerker hoefde niet te worden ingezet.

de brandweer blust na
De brandweer blust na

Dankzij de welwillende medewerking van de familie Reijmer van 't Centrum te Babberich kon het optreden alsnog doorgaan. Het is toch nog een heel gezellige avond geworden. Geen van de bezoekers heeft gebruik gemaakt van het "geld terug" aanbod.

De schade aan het gebouw bij de molen is zeer beperkt gebleven. De Lantaern zal volgende week zaterdag weer gewoon open zijn. Ook "de Grutterij" en "de Wieken" zijn op de gebruikelijke tijden geopend.