Terwijl de winnaars van 2006 de Nederlandse zalen en festivals platspelen, start de Grolsch Grote Prijs van Nederland (GGPNL) weer met een nieuw seizoen. Vanaf vrijdag 23 februari kan je je weer inschrijven voor de categorieën Hiphop/RnB, Singer/Songwriter en Pop/Rock. Maar ook de categorie Dance is terug onder een nieuwe naam (Dance/Producers) en significant verbeterd.

2006 was een succesvol jaar voor de GGPNL met drie mooie winnaars: Blaxtar, Lucky Fonz III en The Kevin Costners. Wil jij dit jaar die Grote Trofee in ontvangst nemen in een uitverkocht Paradiso of de Melkweg? Of wil je een flinke duw in de rug krijgen zoals Yes-R, Raymzter, Opgezwolle en Volumia?. Meld je dan nu aan!
 
Dit kan alleen via het digitale aanmeldformulier op www.grolschgroteprijs.nl, waarna je onder meer mp3's, een foto en een biografie kan uploaden. Alle deelnemers krijgen drie juryrapporten opgestuurd met commentaar over zijn of haar muziek.
 
Na twee jaar fijnslijpen is de categorie Dance/Producers weer helemaal terug. Nederlandse DJs zijn wereldwijd bekend. Het ‘veld' van (thuis)producers is echter al jaren chronisch onderbelicht qua (media)aandacht. De stilte rond deze groep is zelfs oorverdovend te noemen! De GGPNL wil voor deze groep een platform creëren. Een plek waar zij hun materiaal aan een groot publiek kunnen laten horen en repliek kunnen krijgen van datzelfde publiek. Een plek waar men het geproduceerde werk langs diverse professionele meetlatten kan leggen (juryoordeel). Kortom; een plek waar je je als producer kunt laten horen en zien, je werk kunt laten horen en op een hoger niveau kan komen. Een categorie Dance/Producers waarmee men zich als Nederlandse producer op de kaart kan zetten.
Deze categorie in iets mindere mate een ‘live'-karakter hebben. Details hierover worden binnenkort bekend gemaakt.
 
Tijdens en na de aanmeldperiode worden de beste acts live bekeken, waarna eind van de zomer de Halve Finalisten worden bekend gemaakt. Uiteindelijk eindigen zes daarvan in de Finales, waar ze strijden om een uniek prijzenpakket. Deze bestaat niet alleen uit 5.000 euro werkbudget, maar ook uit onder meer opnametijd in Studio Arnold Muhren, 500 exemplaren van een promosingle, vinyl-singles of EPs (Record Industry), persfoto's, een releaseparty, een jaarabonnement op MOvE, een tour langs alle grote festivals en zalen als voorprogramma van een (inter)nationaal bekende act, in geval van D/P een distributiedeal voor alle categorieën een volledig jaar professionele coaching op maat. Natuurlijk zijn er ook weer de KinkFM/Lijn5-publieksprijs en de Beste Muzikantprijs
 
Kijk voor alle informatie betreft de regels van het inschrijven op op www.grolschgroteprijs.nl. Wie weet sta jij op 8 december in De Finales in een uitverkochte Melkweg of Paradiso!