Vanaf aanstaande vrijdag zijn de Celtic Tenors met hun originele mix van folk, pop en klassiek voor tien concerten in ons land. Het succes vergt veel van het trio. Zoveel dat Niall Morris is afgehaakt en nu vervangen wordt door Daryl Simpson. Tegen Harry de Jong zegt Matthew Gilsenan in het Brabants Dagblad: "Eigenlijk zijn we een beetje het slachtoffer van ons succes." Maar hij voegt er meteen aan toe dat er nog steeds niet mooiers bestaat dan liedjes te zingen  waarvan je houdt.

Hier enkele passages uit het artikel van Harry de Jong:
 
..."we hebben het vooral in Amerika zo druk gekregen dat we er nauwelijks een normaal privé-leven op na kunnen houden. Maar we hebben nou eenmaal voor dit bestaan gekozen en voor James en mij is er nog steeds niets mooiers dan de liedjes zingen waar we van houden. Maar voor Niall was dat kennelijk niet genoeg om gemotiveerd te blijven (...) Hij is opgestapt omdat het toeren hem te zwaar werd en omdat hij van mening was dat er ook nog andere dingen in dit leven zijn dan zingen."...
 
Zijn opvolger is trouwens geen onbekende van Gilsenan en Nelson, want ze kennen elkaar van het Ierse operacircuit nog voordat de Celtic Tenors van start gingen. "We verloren hem echter uit het oog toen hij in Zwitserland opera ging studeren", aldus Gilsenan. "Maar hij kwam precies op het juiste moment terug, want we liepen hem weer tegen het lijf. (...)We zijn nu zes jaar bezig en voor het eerst komen we met een nieuwe stem. Dat is natuurlijk heel spannend..."

Tourschema:
Za 17 febr Tamboer Theater Hoogeveen www.detamboer.nl
Zo 18 febr Lampegiet Theater Veenendaal www.lampegiet.nl
Di 20 febr De Meenthe Steenwijk www.demeenthe.nl
Wo 21 febr Cultureel Centrum Harderwijk www.ccharderwijk.nl
Do 22 febr Schouwburg Rijswijk www.rijswijkseschouwburg.nl
Vr 23 febr Isala Theater Capelle aan de IJssel www.isalatheater.nl
Za 24 febr De Leest Waalwijk www.deleest.nl
Zo 25 febr Purmaryn Theater Puremerend www.depurmaryn.nl
Di 27 febr Markant Uden www.theatermarkant.nl
Wo 28 febr De Nobelaer Etten-Leur www.denobelaer.nl