Van Gunnel Mauritzson komt er een heruitgave van haar album Silhuette, van Kelpie verschijnt het tweede album Var det du-Var det deg en van het jonge duo Fjarill is er het debuutalbum Stark.

Het vanuit Hamburg opererend Zweeds geörienteerde duo Fjarill komt op het label Rintintin Musik met het album Stark. De van oorsprong Zweedse Aino Löwenmark (piano, zang) en violiste Hanmari Spiegel worden op hun debuutalbum ondersteund door ervaren mensen als Nils Wülker (trompet) en Audrey Moutang (achtergrondzang). Luister ook op www.fjarill.de.

Van Kelpie, het duo Kerstin Blodig & Ian Melrose, is er het tweede album Var det du-Var det deg. De van oorsprong Noorse zangeres/gitariste Blodig en de Schotse gitarist Melrose, die in Berlijn wonen, hielden hun eerste album nog bewust klein, nu pakken ze in de arrangementen breder uit. Daarbij worden ze ondermeer bijgestaan door de befaamde Noorse hardingerviolist Leif Solberg. Zie www.westparkmusic.de

Van de Zweedse folkzangeres Gunnel Mauritzson met haar band komt er en heruitgave van het album Silhuette. Ter gelegenheid van de 20-jarige sterfdag van de legendarische saxofonist Lars Gullin combineerde ze in 1996 Gullins jazzy composties met Zweedse lyriek en folkelementen. Tijdens het festivals folkBALTICA afgelopen jaar voerde ze dit programma opnieuw uit. Reden voor Laika Records het album opnieuw uit te brengen (www.laika-records.com).