In het cursusweekend SVN Internationaal, van 1 t/m 3 juni, wordt in verschillende groepen gewerkt aan een eigentijds folkgeluid. Een weekend met een beetje theorie en veel muziekpraktijk voor instrumentalisten en vocalisten die graag willen samenspelen en -zingen en hun instrument redelijk tot goed beheersen. Zo kun je beter gebruik leren maken van basisgereedschap voor wereldmuziek, zwerven door de muziek- en zangwereld van de Roma, je verdiepen in muzikale verwantschappen in Scandinavië, wegdromen in Franse dansmuziek of speuren naar de "roots" van Cajun.

Via de site van SVN kan ingeschreven worden voor de volgende workshops:

Muziek en zang van de Roma, o.l.v. Marc Constandse en Gerwil Kusters
Praktijkgericht kennismaken met de muziek en zang van de Roma en daar een eigen ding van maken, Constandse en Kusters maken allebei deel uit van Parne Gadje, een groep die op geheel eigen wijze de Balkanmuziek benadert.

Basisgereedschap voor wereldmuziek, o.l.v. Roelof Rosendal
Deze cursus helpt je om antwoord te vinden op vragen als hoe kom je aan je materiaal; wat voor technieken heb je nodig en wat zou je als eerste moeten aanpakken. Rosendahl speelt al veertig jaar wereldmuziek.

New World, Old School, o.l.v. Mark Söhngen
Op zoek naar waar de cajun nou eigenlijk vandaan komt, naar het verband tussen Duitse trekharmonica en Ierse fiddle; tussen Europese mazurka en Louisiaanse wals, tussen Bretonse andro en two-step uit Mamou, tussen Europese melodie en Amerikaans blues-schem. Söhngen maakt deel uit van cajunband Captain Gumbo en heeft daarnaast heel wat folkervaring.

Frankrijk Centraal, o.l.v. Mart Heijmans
Bal folk is populair geworden in Nederland, alleen ontbreekt het nog aan instrumentalisten, vandaar deze cursus, die ingaat op de diverse Franse dansen uit verschillende streken. Mart Heijmans houdt zich al sinds eind jaren 70 bezig met Franse volksmuziek.

Muziek uit het hoge noorden, o.l.v. Michèle van Baaren
Een cursus over Scandinavische muziek, de overeenkomsten en verschillen die te vinden zijn in de buurlanden Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken. Michèle van Baaren studeerde o.a. een jaar volksmuziek in Malung (Zweden).

Plaats: YMCA De Glind te De Glind (bij Barneveld)
Tijd: 1 - 3 juni 2007 (vrijdagavond tot en met zondagmiddag)
Kosten: € 155,- (incl. lessen, 2 overnachtingen, maaltijden en koffie of thee)

Informatie:
website SVN: www.volksmuziek.nl
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel.: 0226 - 318 625 (Froukje van der Schaaf)