In tegenstelling tot eerder berichten maakt percussionist Serigne C.M. Gueye wel deel uit van de begeleidingsgroep van Wouter Vandenabeele aanstaande zondag 21/1 in Tilburg. De Vlaamse violist Vandenabeele presenteert dan zijn solo-album Chansons sans paroles 's middags vanaf 15:30 uur in het Folkcafé Tilburg.

De publieke belangstelling tijdens de cd-presentatie afgelopen weekeinde bij Folkclub Twente in Enschede viel tegen. Organisator Arnoud: "We hadden een belachelijk lage opkomst, maar het concert was fantastisch.". Ook het optreden in het Vlaamse Eeklo werd gisteren matig bezocht. De vraag is of Vandenabeele-solo moeilijk is te marketen, omdat zijn stijl - van klassiek tot wereldmuziek - moeilijk onder één noemer is te vangen.

De begeleidingsgroep van Vanenabeele bestaat zondag uit: Arne van Dongen (contrabas), Anne Niepold (diatonische accordeon en altviool), Malick Pathé Sow (zang en hoddu, dat is een viersnarig griotten-gitaartje) en Serigne C.M. Gueye (percussie op met nam kalabas). In Enschede kreeg Malick, aldus Arnoud, na de pauze wat ruimte voor eigen werk.

Het concert is zondag 21 januari in Muziekpodium Paradox, Telegraafstraat 62, Tilburg. Aanvang 15.30 uur, entree 5 Euro.
Zie ook: www.paradoxtilburg.nl.