Groeten Uit Oisterwijk voegt voor de komende concerten in 't Boerderijtje opnieuw folksessions toe. Bij GUO meldden zich al sessiemuzikanten voor het Celtic Connection-concert op 21 januari met Roy Gullane & Evertjan 't Hart en voor de Celtic Night op 17 februari met Munnelly, Flaherty & Masure.

Ook eerder dit seizoen breidde GUO haar concerten enkele keren uit met folksessions. Ervaren sessiemuzikanten nemen in de pauze en na afloop van een concert het voortouw. Bezoekers kunnen desgewenst aanhaken met een eigen instrument. Na afloop van een GUO-concert steken de concertmuzikanten vaak ook nog een tandje bij.

Derde helft
Voor sessiemuzikanten is het een unieke uitdaging om samen te spelen met topmuzikanten als Roy Gullane en Dave Munnelly. Zanger/gitarist Roy Gullane is de frontman van de Tannahill Weavers, de meest vooraanstaande folkband van Schotland. Dave Munnelly uit Ierland wordt gerekend tot 's werelds beste trekharmonica-spelers.

Voor bezoekers is zo'n ‘derde helft' een bonus op het concert waarin ze nog kunnen nagenieten. Het geheel benadrukt de relaxte sfeer die GUO haar concerten wil meegeven in 't Boerderijtje, het stukje Brabants erfgoed waar artiesten en bezoekers nog op elkaars schoot kruipen.

Beste live-act
Groeten Uit Oisterwijk bereidt zich al voluit voor op haar volgende GUO-concertserie 07/08 in 't Boerderijtje. Maar in de nu lopende serie 06/07 volgen na de twee concerten in januari en februari nog The McCalmans (25 maart) en Laïs (15 april). Het folky entertainment-trio The McCalmans is zojuist in Schotland uitgeroepen tot beste live-act van 2006. Het a capella-wereldmuziekconcert van het sexy Vlaamse meidentrio Laïs is al maanden uitverkocht.

Zolang de voorraad strekt kan voor de overige GUO-concerten nog worden gereserveerd op www.do.nl/guo of via de GUO-concertbrochure 06/07. Overige info via de GUO-foon: 013-5210175.