- door Henk -
Het jubileumconcert dat het 10-jarig Ambrozijn zaterdagavond 23 december in de Gentse Handelsbeurs zou geven is op het laatste moment wegens technische problemen afgelast. De Handelsbeurs heeft een bijzondere zaalvloer die in hoogte verstelbaar is. De techniek die daarvoor zorgt vertoonde echter dermate storingen dat de veiligheid van het publiek niet gegarandeerd kon worden.

Graag hadden we van dit bijzondere concert verslag gedaan, maar bij de ingang werden we zaterdagavond gewezen op de gerezen problemen. Volgende week vrijdag 29/12 is er nog één kans om Ambrozijn begeleid door een twaalfkoppig strijkorkest aan het werk te zien, en wel in de Leuvense schouwburg.

Op de terugweg zagen we voor het Gentse café Trefpunt bij St.Jacob brandende vuurkorven, een klein podium en een veertigtal mensen bijeen staan. Even gloorde nog de hoop dat Ambrozijn er een buitenconcert van gemaakt had, maar het was een Familie-Buurt-Kerstbal bij 3 graden celsius.

Volgens Lieven Claeys van het organiserend Muziekburo die erbij aanwezig was, zou Ambrozijn samen met de vijf gastzangers en strijkorkest toch spelen in de Handelsbeurs, maar dan zonder publiek. Op die manier konden de cd-opnamen die van het concert gemaakt zouden worden toch doorgaan. Van het eerste jubileumconcert afgelopen vrijdag in Ternat zijn ook al opnamen gemaakt. De live-cd komt in februari uit.