Ierse strijktechnieken, swingend Iers samenspel en samenspel van Internationaal repertoire: er kan nog ingeschreven worden voor de workshops in januari en februari van violist/gitarist/zanger Gilles Rullmann. Weest allen welkom!

28 januari samenspel

Internationaal - stevig, hecht, expressief samenspelen, voor alle instrumenten
Gericht op het pakkender samenspelen van allerlei folkmuziek, met meer swing, diepgang en zeggingskracht, via een tourtje door het internationale repertoire.

14 januari Ierse streken I: polka's, jigs - voor violisten
4 februari Ierse streken II: reels, hornpipes - voor violisten

Je hebt het ritme, de noten, de melodie, en toch klinken je tunes niet 'Iers', niet swingend, niet levend: twee dagen intensief met streekpatronen, bindingen en dynamiek aan de gang.

18 februari swingend Iers: hecht swingend samenspel - voor alle instrumenten
Voor mensen die zelf regelmatig Iers spelen en meer willen weten van de finesses van swing, drive, accenten en het verkrijgen van een lichte en toch stevige cadans.

25 februari aankleden en variëren: versieren, variëren en improviseren binnen tunes - voor melodie-instrumenten
Je hebt de basisversie van een melodie van een plaat of van blad gehaald: hoe maak je daar nu iets leuks van, hoe breng je variatie aan, hoe kom je los van je standaardmanier van spelen, hoe kan je om de melodie heen spelen? We werken deze dag vooral op basis van Ierse tunes, maar de workshop is ook interessant voor redelijk gevorderde spelers die vooral andere (west-Europese) muziek spelen.

4 maart slotsessie - alle deelnemers alle workshops
Voor iedereen die aan één of meer workshops heeft deelgenomen sluiten we het seizoen af met een spetterende sessie, waar je ongedwongen samen kunt spelen met gelijkgestemden, de tunes van de workshops weer eens kunt ophalen, wellicht zelfs contacten kunt opdoen voor eigen samenspeelgroepen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gilles Rullmann:
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.gillesrullmann.com
Tel: +31 (0)6 28760345