Op zaterdag 24 maart 2007 wordt in Groningen door Iris Ficker een workshop zang met liederen uit Georgië, Bulgarije en de USA gegeven.

Met haar aanstekelijke enthousiasme neemt Iris Ficker je mee op reis naar de mogelijkheden van je stem en de meerstemmige liederen uit verschillende vocale tradities. Door middel van speelse stemoefeningen en ritmische oefeningen laat zij je kennismaken met de verschillende stijlen.

Ze laat je proeven aan de Georgische zang, met zijn karakteristieke donkere klankkleur en waanzinnige buitelende melodieën. Bulgaarse zang, nu eens lyrisch en harmonisch dan weer hard en dissonant, maar altijd met een heldere kwaliteit, komt uitgebreid aan bod deze middag. Tot slot neemt Iris je mee naar de Verenigde Staten van waar we een kleine selectie Shape Note songs en Appalachians zullen zingen. Kortom, een middag bruisend van zangplezier waarin Iris je uitdaagt je vocale grenzen op te zoeken, rekening houdend met je mogelijkheden. Voor mensen met enige tot veel zangervaring, niet voor beginners. Aanleren gaat op gehoor, bladmuziek is aanwezig.

Iris Ficker is een zangeres en workshop-leider met een grote liefde en kennis van vocale polyfone (meerstemmige) muziekstijlen. Zij studeerde traditionele zang bij "native singers" uit o.a. Bulgarije (Galina Durmushlyska, Desi Georgieva), Rusland (Irina Raspopova) en Georgië (Islam Pilpani) en ontwikkelde haar sopraan-stem tot een veelzijdig instrument. Daarnaast trainde zij in de Estill Voice Training System (EVTS) en in de Roy Hart methodiek. Iris specialiseerde zich in Bulgaarse zang en folk/traditionals. Zij trad en treedt op met veel verschillende groepen waaronder Lirio (new folk, NL) en Northern Harmony USA (o.a. Shape-note, Appalachian en Renaissance) en Zarjanka (Russisch). Iris maakte concerttournees en gaf workshops in o.a. Nederland, Duitsland, Engeland, Ierland en Amerika. Momenteel zingt Iris met het nieuwe bulgaarse vocaal ensemble het Pauni Trio.

Programma
13.00 - 13.30 inloop
13.30 - 17.00 workshop
17.00 - 17.30 uitloop

Inschrijving en kosten
Cursusgeld is € 22,50, maar er is korting voor mensen die zich snel aanmelden: € 17,50 bij aanmelden vóór 31-12-2006, € 20,- bij aanmelden vóór 31-1-2007 en een groepskorting van (extra) p.p. € 2,- bij gelijktijdig aanmelden van 5 pers.
Inschrijving gebeurt door het overmaken van het cursusgeld op rek. 62 54 94 873 t.n.v. J. Schaap te Groningen o.v.v. workshop 24 maart en een e-mail aan Studio Schaap (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) De inschrijving is pas geldig op moment van overschrijving van het cursusgeld. Minimum aantal deelnemers: 10 p. Ben je verhinderd te komen? Stuur dan een ander in jouw plaats!

Locatie
Kijk in't Jathuis, Nieuwe Kijk in't Jat straat 49, Groningen

Zie ook: www.studioschaap.com.