Nathalie Delcroix (Laïs) volgt de ontwikkelingen van de Amerikaanse neofolk met mensen als Devendra Benhart, CocoRosie en Joanna Newsom op de voet. Ook maakt ze geen geheim van haar voorliefde voor Amerikaanse alt.country en zelfs Hank Williams of Dolly Parton. Steeds vaker treedt ze nu - naast haar werk met Laïs - ook als zangeres in dat genre voor het voetlicht. Tegenwoordig aan de zijde van gitarist Bjorn Eriksson (Maxon Blewitt).

Ze hebben de eervolle uitnodiging gekregen om het ‘after-programma' te vormen van het concert dat de Amerikaanse singer-songwriter Bonnie 'Prince' Billy (Willy Oldham) op 22 maart geeft in de Brusselse AB.

Sporadische samenwerkingen met artiesten en bands als Jon Birdsong (Beck, Beth Orton), Smokey Hormel (Tom Waits, Beck, Johnny Cash) en Calexico inspireerden voormalig Zita Swoon-gitarist Bjorn Eriksson om zijn eigen band Maxon Blewitt te beginnen. Eerder dit jaar verscheen hun album 'When The Moon Winks' met daarop ook een gastrol voor Nathalie Delcroix.

Hun gezamenlijke passie voor country en bluegrass muziek bracht hen dit voorjaar ook al eens samen op het podium van de Nachten '06. Daarna delen ze nu en dan het podium zoals eerder deze maand dat van het Candelaershuys in Ukkel.
Ze brengen nummers van onder andere Hank Williams, Lefty Frizzell en Bill Monroe. In pure eenvoud, soms op geheel eigen wijze aangepakt. Delcroix en Eriksson worden bijgestaan door Peter Pask (gitaren, toetsen) en Karl Eriksson (banjo).

Zie ook www.abconcerts.be