De CD-Uitleen van de Enschedese Bieb start met een cursus over wereldmuziek. In vijf sessies worden de deelnemers vertrouwd gemaakt met allerlei vormen van traditionele en moderne volksmuziek.


In Dagblad Tubantia/Twentsche Courant lezen we dat elke docent gespecialiseerd is in de muziek uit een bepaald werelddeel. Rob Lokin bijvoorbeeld is programmeur van het Afrika-festival in Hertme. Ed Tervooren, oud-docent muziekgeschiedenis aan het conservatorium in Enschede, neemt de Aziatische volksmuziek voor zijn rekening. De Zuid-Amerikaanse muziek wordt verzorgd door Hugo de Vries, wereldreiziger en liefhebber van de tango.

Tijdens de eerste bijeenkomst aanstaande dinsdag 12 december worden de twee kanten van de wereldmuziek besproken: de authentieke volksmuziek uit alle windstreken èn de populaire muziek die geïnspireerd is op traditionele klanken en ritmes.

Daarna wordt in vier bijeenkomsten ingezoomd op de mooiste muziek uit de verschillende werelddelen. Te beginnen met Afrika (19 december) en daarna volgen Zuid-Amerika (9 januari), Azië (16 januari) en het oude Mali-rijk (23 januari).

De eerste sessie is aanstaande dinsdag van 19.30 tot 22 uur in de centrale bieb aan de Pijpenstraat. Aanmelding kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.