AedO nam eind oktober deel aan een Europese folkrally in Duitsland. Een rally met een wel héél goede reputatie want zowat alle laureaten van de voorgaande edities zijn inmiddels grote namen geworden in het Europese folkcircuit. De uitslag van editie 2006 is bekend: AedO wordt 2e en wint een ‘special award'.

De winst gaat naar de groep Actores Alidos uit Sardinië. Zang uit Sardinië is hier voornamelijk bekend van mannelijke ensembles als Concurdu de Orosei' en Tenores di Bitti. Kenmerkend is de typische harmonische structuur van de diverse stemmen.  Actores Alidos geeft haar eigen vrouwelijke draai aan deze traditie.

De jury heeft naast deze Italiaanse band AedO als 'tweede winnaar' uitgeroepen. Officieel is AedO 2e in de ranking, maar de jury vond dat ook AedO recht had op de prijs en daarom werd een extra award in het leven geroepen. Aan deze award hangt een geldprijs van 2.000 euro vast! Tevens betekent dit dat de groep nog eens mag terugkeren naar Duitsland om op 27 januari, samen met de andere winnaar, op de uitreiking te spelen.
 
De officiële top-3:
1) Actores Alidos (Italy)
2) AedO (Belgium)
3) Gráda (Ireland)
 
AedO was trouwens de eerste Belgische groep die geselecteerd werd voor deze wedstrijd, welke in 1992 haar eerste editie kende.
 
Het verdict dat de groep ontving luidt letterlijk als volgt: ‘You are second in the overall standings and the Jury means, that AedO shall get this award for special innovative ideas in the range of European folk-music. Even your concert was one of the best'.
 
De publieksprijs ging ook naar Actores Alidos uit Sardinië met 6,9 op 7. AedO is nipt 2e met 6,7 op 7!
 
Nog een aangenaam gevolg van deze overwinning: AedO verschijnt met 2 nummers op de compilatie-cd Folkherbst Vol.III. Op Vol.II staan bands als Garmarna, The Poozies, Fairport Convention, Berrogüetto en The Transsylvanians.

A.s. zaterdag, 9 december, speelt AedO in CC Strombeek in Grimbergen (B), zie
www.ccstrombeek.be.

Zie ook: www.malzhaus.de/folkherbst en www.aedo.be.