Na een kleine tien jaar komt er een eind aan de Antwerpse feestband Wawadadakwa. Ze zijn nog tot 30-12 te zien in de theaterproductie W@=D@ Mali in het Paleis te Antwerpen.
De band bracht een bonte mix van allerlei genres en stijlen, met de nadruk op een fanfaregevoel en op oude Europese volksmuziek.

Met gekte, theater en improvisatie doorspekte Wawadadakwa een mix van latijns-amerikaanse ritmes, noord-afrikaanse trance, oost-europese klanken, soukous, folkloristische melodieën, luchtige disco, hedendaagse dansmuziek.

In november 2000 verscheen de eerste full cd Voor Mama (Catamaran/Lowlands) met daarop het hitje Koken met Rachida. In 2001 volgde een live zomeroffensief met een 50-tal spetterende concerten in België, Nederland, Spanje en Portugal. In de AB in Brussel nam het gezelschap een live-cd op. Die ABCD (Catamaran/Lowlands) verscheen in maart 2002. Met de ska-groep Internationals en andere bevriende muzikanten vormden ze een groot project: de Belgian Afrobeat Association. Een meer dan twintigkoppig afrobeat-orkest in de geest van Fela Kuti of Manu Dibango. Het daarvan afgeleide album The King is among Us haalde de vijfde plaats in de World Music Charts Europe in januari 2003. Dit jaar verscheen het album White afro funk.

Binnenkort wordt er een afscheidsconcert georganiseerd. Zie voor hun geestige afscheidsaankondiging www.wawadadakwa.com onder ‘geel'.