Begin oktober kondigde Jeroen Jongsma aan de band Vals Plat te gaan verlaten. Kennelijk leidt dit tot het defintieve einde van deze groep want de Deventer folkstichting stuurt een mail rond met: ‘De Deventer folkstichting Folluk! organiseert op 9 december aanstaande het allerlaatste optreden van de nederlandstalige band Vals Plat.'

Het trio Vals Plat schiep jaren lang met akoestische instrumenten en een mengeling van bluegrass en elementen uit de Europese Volksmuziek een fris en heel eigen geluid met Nederlandstalige teksten. Twee jaar geleden brachten ze het alom goed ontvangen album Spoor uit.

De muzikanten van dienst waren:

Izak Boom: zang, gitaar en banjo
Multi-instrumentalist Izak Boom speelde als theatermuzikant met diverse grote namen als Youp van 't Hek, Harry Sacksioni en De Berini's. Bij Ibo en de Alibi's speelt hij mandoline en accordeon. In zijn formatie Aina, met de Finse zangeres Pauliina May, is hij als componist en pianist te horen.

Henrik Holm: zang, contrabas en zingende zaag
Contrabassist Henrik Holm is als geen ander thuis in Europese volksmuziek. Van plaats- en tijdloze zigeunerjazz (Hot Club d'Utrecht), Balkan (Novi Gospodar), Vlaanderen/Nederland (Fred Piek) tot het spectaculaire blazersensemble Waarschuwing voor de Scheepvaart, waar hij tuba speelt. Bij Vals Plat is Henrik ook te horen met de zingende zaag.

Jeroen Jongsma: zang, mandoline en gitaar
Jeroen Jongsma speelde onder andere bij The Watchman en The Ranch Girls en maakte liedjes en muziek voor een aantal televisieprogramma's.

Het laatste concert van Vals Plat is zaterdag 9 december in het Etty Hillesum Centrum, Roggestraat 3, Deventer. Aanvang: 20.30 uur (zaal open 20.00 uur). Toegang: € 10,- (voor Donateurs van Folluk!: € 8,-). Reserveren: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (naam en gewenste aantal kaarten) of telefonisch bij Kees Aarnink: 0570-636768