De 49-jarige Ierse choreograaf Michael Flatley is opgenomen in het ziekenhuis, omdat hij ernstig ziek is. Alle twintig "Celtic tiger"-dansshows in Europa zijn afgelast. Volgens zijn woordvoerder heeft Flatley een behandeling van verschillende dagen achter de rug. Eerder dit jaar maakte Flatley bekend dat hij was behandeld voor huidkanker in zijn aangezicht, maar dat hij volledig genezen was.


Celtic Tiger is de vierde show van Michael Flatley, na Riverdance, Lord of The Dance en Feet Of Flame. De 48-jarige Flatley was al op zijn zeventiende "World Irish Dance Champion". In 1975 won hij ook nog eens All-Ireland Flute Championship. Maar de echte bekendheid kwam in 1994 bij een optreden tijdens het Eurovision Songfestival.

Dat 7 minuten durende optreden van Flatley en een groep dansers werd door 300 miljoen kijkers bekeken en het grote publiek maakte kennis met de aparte manier van het Ierse (tap)dansen. Het dansstuk werd uitgewerkt tot een volledige dansshow met de naam "Riverdance". Dit werd een groot succes maar Flatley verliet het gezelschap om zich te richten tot zijn eigen show "Lord Of The Dance" dat in 1996 in première ging. 
In 1998 verraste Flatley het publiek met Feet Of Flames. Wederom een grootste show. Ook Celtic Tiger past in het rijtje van bovenstaande topproducties. De show toont de geschiedenis van Ierland en zijn inwoners.