Espiral vzw, die voorheen zetelde in Borsbeek, heeft geen vaste locatie meer maar zal voortaan haar activiteiten organiseren op verschillende plaatsen in Deurne en andere plaatsen in de rand van Antwerpen. De Zuid-Afrikaanse allround artiest Riku Lätti is met zijn programma Opgesom hun gast op vrijdag 24/11. Het optreden is dan op het CD podium in Deurne.

Riku Lätti is al lang geen onbekende meer in de Benelux. In zijn liedjes vertelt hij in het Afrikaans over de reizen door zijn prachtige land en geeft hij zijn visie op de wereld in het algemeen en in Zuid-Afrika in het bijzonder. In eigen land werd hij op basis van zijn eerste drie albums verkozen tot beste zanger, de nationale pers riep hem uit tot redder van het Afrikaanse lied. Riku was in 2005 samen met onder meer Stef Bos te gast in het Zuiderpershuis om hulde te brengen aan Johannes Kerkorrel.

Deze theatertournee is de eerste die Riku in Europa doet met zijn volledige band, samengesteld uit het kruim van de Zuid-Afrikaanse muzikanten: Jonathan Crossley (gitaar, best South African guitar player 2005), Peter Auret (drums) en Cesare Cassaraino (bass).
In België wordt zijn muziek vergeleken met die van Flip Kowlier en Johannes Kerkorrel.

Het concert is vrijdag 24/11 vanaf 20:30 uur in het CD Podium, Frans Messingstraat 36, 2100 Deurne. Entree 12 euro. In de voorverkoop 10. De tickets zijn te bestellen via deze link.