Na een zomer- cq zwangerschapsstop van vier maanden bestormt de Zwolse folkband Blue Dew de podia komend seizoen ambitieus met drie verschillende programma's. Naast de bekende  theatervoorstelling The Long Journey Home komt de groep met het ‘vertelprogramma' Roasted Barley en vanaf februari met het nieuwe theaterprogramma onder de titel Little Whiskey Child.

The Long Journey Home
Het programma The Long Journey Home, het verhaal met muziek en beelden over de emigratie van de Ieren, beleeft dit jaar zijn derde seizoen. Deze succesvolle theatervoorstelling, die een groot aantal keren uitverkochte zalen had, zal o.a. worden opgevoerd in het Vestzaktheater Gramsbergen, het Capellenborgtheater in Wijhe en -het nieuwe- KLEINkunsttheater in Zuidwolde.

Roasted Barley
Het nieuwe vertelprogramma van Blue Dew heeft de titel "Roasted Barley" gekregen; Roasted Barley is gebrande gerst, het belangrijke ingrediënt van Guinness dat deze nationale Ierse drank de typische smaak en donkere kleur geeft. Roasted Barley werd deze zomer enkele malen door Marius Klein en John Beumer als duo opgevoerd. Roasted Barley bestaat uit een aantal door John geschreven en vertelde Ierse verhalen en speciaal bij deze verhalen door Marius Klein geschreven muziek. Ierse schilderijen (aquarel) van de kunstschilder Sijtze Malda zullen -middels projectie- dienen als achtergrond. Momenteel wordt door de overige bandleden van Blue Dew de muziek ook ingestudeerd zodat het komende seizoen ook zij bij de voorstellingen zullen kunnen inhaken. Roasted Barley staat gepland op 18 februari in Nijverdal, 17 maart 2007 in Tilburg, 27 mei 2007 in Zwolle en 23 juni in Boyl.

Little Whisky Child
Door Blue Dew wordt al enige tijd gewerkt aan een derde theaterprogramma, dit programma dat lange tijd als werktitel "Seven Drunken Nights" had (dat het over drank zou gaan was al in den beginne geregeld) heeft afgelopen jaar meer vorm gekregen en draagt nu ook een nieuwe titel : "Little Whisky Child", een verhaal dat zich zal afspelen ten tijde van de Amerikaanse drooglegging, de eerste try-outs worden in 2007-2008 verwacht. Er is door John Beumer een eigen verhaal geschreven.  Liedtekstschrijver Jan Kuijs heeft zo'n vijftien teksten geschreven waarmee Blue Dew werkt aan nieuw, eigen repertoire voor Little Whisky Child. Muziek van dit programma zal komend seizoen al te horen zijn, o.a. 10 februari 2007 op het galaconcert van The Melodysingers in theater ‘t Voorhuys in Emmeloord waarbij Blue Dew als gast optreedt. Het is de bedoeling van Blue Dew het aantal programma's blijft uitbreiden, een nieuw programma zal niet een vorig vervangen maar zal naast de andere worden opgevoerd, dit ter bevordering van de afwisseling voor het publiek, om de podia een keus te bieden en natuurlijk ook voor de muzikanten van Blue Dew zelf.

Eerste optreden
Zaterdag 21 oktober a.s is het eerste optreden van dit seizoen met een voorstelling van The Long Journey Home in Vestzaktheater Gramsbergen. Het optreden wordt georganiseerd door de Stichting Quo Vadis in het vroegere Gemeentehuis van Gramsbergen, dat plaats biedt aan ± 80 personen. De avond begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 10,00. Reserveren is gewenst, via de theatertelefoon: 06-10693430 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Agenda
21 oktober Gramsbergen: Vestzaktheater Gramsbergen - The Long Journey Home
11 november Uchelen: Blue Dew i.s.m. met het Sokkenbuurtmannenkoor (Shantykoor) - gastoptreden
25 november Ruurlo: Kunstkring Ruurlo - The Long Journey Home
21 januari Winkel: Lucaskerk - The Long Journey Home
10 februari Emmeloord: Theater 't Voorhuys, Galaconcert van The Melodysingers - gastoptreden
18 februari Bateurszaal, Nijverdal - Roasted Barley
25 februari Bears: Kerk - The Long Journey Home
11 maart Wildervank: Theehuis De Kainstobbe -Roasted Barley
17 maart Tilburg: Kaffee Lambiek - Roasted Barley
21 april Zuidwolde: KLEINkunsttheater - The Long Journey Home
12 mei Wijhe: Capellenborgtheater - The Long Journey Home
27 mei Zwolle: De Verhalenboot - Roasted Barley
23 juni Boyl: Vertelweekend Natuurkampeerterrein De Bekhofschans - Roasted Barley

Meer informatie over Blue Dew : www.bluedew.nl.