Leden van de vermaarde Ierse folkgroep Clannad komen weer bijeen, nadat de groep tien jaar van de podia afwezig is geweest. De groep is aanwezig bij het concert dat Moya Brennan, de leadzangeres van Clannad, op 27 oktober in de Rotterdamse Doelen geeft.

Het optreden in Rotterdam wordt door de Ierse televisiezender TG4 opgenomen. Het is het sluitstuk van een documentaire over de muzikale familie Brennan (Clannad, Enya, Moya en in het bijzonder hun ouders Leo en Baba) die met Kerst op de Ierse televisie wordt uitgezonden. Hoewel de opzet van het concert nog niet geheel duidelijk is, belooft het een avond vol verrassingen te worden.

Grammy Award winnares Moya Brennan is de leadzangeres van de Ierse muziekpioniers Clannad, die wereldwijde hitnoteringen hadden met Theme from Harry's Game, I will find you (uit de film "The last of the Mohicans") en In a lifetime, een duet met Bono van U2.

Een overzicht van de artiesten waarmee ze werkte (Robert Plant, Shane McGowan, Hans Zimmer, Michael McDonald, Ronan Keating, Bruce Hornsby, The Chieftains, Joe Jackson, Michael Crawford, Russell Watson), bevestigt haar reputatie als een van Ierlands bekendste zangeressen.

Moya Brennan geeft eind oktober met haar eigen band zes concerten in Nederland ter promotie van Signature, haar nieuwe soloalbum. Tijdens deze tournee speelt ze op

22 oktober    Eindhoven      Muziekcentrum Frits Philips
24 oktober    Leeuwarden    De Harmonie
25 oktober    Amsterdam    Concertgebouw
26 oktober    Breda           Chassé Theater
27 oktober    Rotterdam     De Doelen - alleen dáár met Clannad!
28 oktober    Hengelo        Rabotheater

Kaarten voor het concert in de Doelen zijn nog beschikbaar. Kassa: 010-2171717 en www.dedoelen.nl.