Het Belgische Olla Vogala Quintet heeft de eervolle uitnodiging ontvangen voor twee concerten tijdens het Nanjing Jazz Festival in China op 24 en 26 november a.s. Volgende week staan er concerten in Parijs en Brussel op het programma.

Reeds tien jaar lang staat Olla Vogala garant voor originele muziek, waarin geografische, culturele en etnische grenzen met een verbluffend en speels gemak worden overschreden. Het gezelschap is bovendien op de meest uiteenlopende muzikale terreinen actief: van folk tot jazz, van klassiek tot fusion, van het ‘ernstige werk' tot het ‘bal populaire'.

Inmiddels ontwikkelde Olla Vogala zich tot een kern van vijf, met als centrale figuren Wouter Vandenabeele (viool), Anne Niepold (accordeon), Marc De Maeseneer (saxofoons), Arne Van Dongen (contrabas) en Luc Vandenbosch (drums). Altijd staat de deur wagenwijd open voor invloeden uit de hele wereld. Zo is er de samenwerking met Zuid-Afrikaanse zangeressen bij Zuiderwind, de deelname aan de Culturele Olympiade 2004 in Athene, de samenwerking met muzikanten uit Marakesh (‘Brared Ataï') en, meer recent, een tour door Senegal.

Ook in het nieuwe project, Olla Vogala Kwintet & Guests, wordt gestreefd naar originele en fascinerende muzikale kruisbestuivingen. De basis vormt het uitgebreide repertoire van tien jaar Olla Vogala - aangevuld met nieuwe muziek - en telkens worden er één of twee muzikale gasten uitgenodigd. Dat kan de Turkse zangeres Melike zijn, de Vlaamse zanger Ludo Vandeau, de Iraakse kanunspeler Osama Abdulrasol of één of andere Afrikaanse muzikant die toevallig in het land is.

Concerten:
28 september 2006, Salle Rue général Lasalle, Parijs, Frankrijk (ten voordele van Libanon)
29 september 2006, Hadjidakis-programma, Résidence Palace, Wetstraat Brussel, 20H00
24 november, Nanjing jazz festival, Nanjing, China
26 november, Nanjing jazz festival, Nanjing, China
24 februari 2007, CC De Woeker Oudenaarde
3 maart 2007, CC Mol
7 maart 2007, CC het Bolwerk, Vilvoorde
23 maart 2007, CC Maasmechelen

zie ook http://www.garifuna.be/voorstelling2007.asp