Schrijver-journalist Yurek Onzia is een bewonderaar van het werk van Gram Parsons. Al jaren liep hij rond met het plan een huldeband op te richten voor deze cultheld. Nu zijn er de Cowboy Angels, met o.a. Raf Timmermans en Piet & Bop De Houwer. Morgen, 19 september, is het 33 jaar geleden dat Parsons overleed, een passend moment om de band even voor te stellen.

Met The Cowboy Angels brengt Yurek Onzia samen met vrienden-bewonderaars Piet & Bop De Houwer (beiden ook van de Seatsniffers), Raf Timmermans (ook van Flip Kowlier en Grand Theft), Peter Seghers, Jef Marinus, Pieter van Bogaert en Martine Van Hoof een bloemlezing uit Gram Parsons' solo-werk ('GP' en 'Grievous Angel') en zijn jaren met The Flying Burrito Brothers ('The Gilded Palace of Sin'), International Submarine Band, The Fallen Angels, The Byrds ('Sweetheart of the Rodeo', het eerste échte countryrock album, uit '68), zijn duetten met muze Emmylou Harris en Parsons' eigen favoriete covers van James Carr, The Everly Brothers, J. Geils Band, The Carter Family en The Stones.

Het werd een opwekkende en ontroerende selectie uit Parsons' omvangrijke oeuvre, met poëtische en pittige liederen over liefde, lust, verlies en ldvd; een vat vol vlammende verhalen over zonde en vergeving. Met een glansrol voor de Belgische pedal-steellegende Jef Marinus (hij begeleidde tal van internationale vedetten tijdens de grote zaterdagavondshows op de Nederlandse televisie in de jaren 70 en 80, speelde ooit nog bij Ann Christy en stond zowaar zelf ooit in het voorprogramma van Emmylou Harris).

De bezetting:
Yurek Onzia (zang en mondharmonica), Martine Van Hoof (zang, piano), Piet De Houwer (drums, backing vocals), Bop De Houwer (bas, backing vocals), Raf Timmermans (alias Lazy Horse, elektrische en akoestische gitaren, mandoline, banjo, lapsteel en backing vocals), Peter Seghers (elektrische en akoestische gitaren, backing vocals), Jef Marinus (pedal steel en dobro), Pieter van Bogaert (piano, Hammond-orgel).

Zie ook: www.cowboyangels.be.