Stichting FolkClub Brielle is druk bezig met de laatste voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Het programma is rond en de eerste posters en de kaartjes zijn gedrukt. Vanaf vrijdag 8 september zijn toegangskaarten verkrijgbaar voor de optredens. De eerste drie optredens dit seizoen komen van Twee Violen en een Bas, Harmony Glen en Gweedore.

FolkClub Brielle brengt de komende maanden een mooi programma met diverse topmusici en uiteenlopende stijlen. Iers, Oudnederlands en muziek uit andere windstreken zijn te beluisteren in 't Kont van het Paard. Deze gezellige herberg vormt, op de koopzondag, de thuishaven van de FC-Brielle. Alleen in december en april wordt afgeweken van de eerste zondag. Alle middagen beginnen om 14.30 uur met een optreden van het Huisorkest. Om 15.00 uur is het de beurt aan de hoofdattractie. Na afloop kan men aanschuiven aan een heerlijk buffet, verzorgd door herbergier Maarten Zoetemeijer.

Op 1 oktober wordt het seizoen geopend door Twee Violen en een Bas. Deze groep brengt Oudhollandse muziek en liederen, zoals die vroeger te horen waren in de Amsterdamse herbergen, op markten, in huiskamers en in schouwburgen waar rijk en arm hun vertier zochten. Op 5 november is het de beurt aan Harmony Glen die hun goed ontvangen debuut cd Before Dawn ten gehore zullen brengen. Vervolgens is het op 10 december de beurt aan Gweedore met daarin Jenny van Diggelen, Guy Roelofs en Philip Masure. Met deze kwaliteit en een volle bak hoopt FC-Brielle de succesvolle lijn van het vorige seizoen door te trekken
 
Kaarten ziijn verkrijgbaar bij boekhandel Hoofdstuk Een, in de Nobelstraat te Brielle. Men kan uiteraard ook  telefonisch reserveren of via de website.

Voor verdere informatie www.fc-brielle.nl.