We meldden eerder al dat NO blues in oktober een nieuw album zal uitbrengen met daarop bijdragen van Tracy Bonham. Daarnaast komt er een nieuw project in samenwerking met Galili Dance, For Heaven's Sake.
                            
NO blues, bestaande uit Ad van Meurs (gitaar), Anne-Maarten van Heuvelen (contrabas) en Haytham Safia (U'd) is de muzikale verbinding tussen twee werelden: Amerikaanse folk-blues en traditionele Arabische muziek. Het debuutalbum Farewell Shalabiye wordt in binnen- en buitenland geroemd door pers en publiek. Na een succesvolle tour verschijnt in oktober het nieuwe album bij Rounder Records.

Vanaf oktober stort NO blues zich op een coproductie met Galili dance. De voorstelling For Heaven's Sake ontrafelt de achtergrond van de gewelddadige wereld waarin we leven (De Volkskrant: "Robuust, onbesuisd, gewelddadig, geladen en toch van fragiele schoonheid"). NO blues muzikant Haytham Safia schreef de nieuwe muziek voor deze voorstelling en NO blues zal deze voorstelling niet alleen live openen, maar choreograaf Itzik Galili ontwerpt speciaal voor deze avonden een nieuw duet. Dit duet, dat gebaseerd is op de muziek van NO blues-hit Farewell Shalabiye, zal voor het eerst te zien zijn bij de première op 9 oktober in Groningen.

Vanaf december zal NO blues weer volop gaan touren in het Nederlandse circuit, live aangevuld met Ankie Keultjes (zang) en Osama Mileegi (percussie).

Tourdata:
16 september, Paradox, Tilburg
23 september, Wereldmuseum, Rotterdam
21 oktober, Theater Bouwkunde, Deventer
7 t/m 22 november tour Frankrijk,
26 november, Landgoed Roepaen, Ottersum
1 december, start Nederlandse tour

I.s.m. Galili Dance:
09 oktober, Stadsschouwburg, Groningen
10 oktober, Stadsschouwburg, Groningen
25 oktober, Stadsschouwburg, Eindhoven
23 november, Lantaren-Venster, Rotterdam
24 november, Rabotheater, Hengelo

Zie ook: www.oninternet.nl en www.myspace.com/NObluesnl.