Onder de vlag van het bijzondere initiatief Pure Irish Drops doet nu voor het zeventiende jaar een telkens wisselend drietal Ierse muzikanten een serie Duitse podia en één Nederlands podium aan, dat van de Stichting Folk Groningen. Het gaat dit keer om drie muzikanten van de toonaangevende Ierse band Danú. Zij geven op 30 september een kleinschalig intiem concert in De Oosterpoort.
Pure Irish Drops zoekt jaarlijks drie Ierse muzikanten bij elkaar aan de hand van een thema. Dit jaar is dat Music from The Déise (spreek uit als Daysha). Het is de oude Ierse naam voor de regio die bestaat uit het graafschap Waterford en het zuiden van Tipperary en Killkenny. Drie leden van Danú geven in een kleinschalige setting zowel solo als gezamenlijk, een indruk van de muzikale tradities van The Déise, het gebied waar ze alledrie hun wortels hebben. De musici zijn Benny McCarthy (trekharmonica's), Fionn Mac Goilla Chuda (fiddle) en Donal Clancy (gitaar en andere snaarinstrumenten). Zie voor meer info over deze muzikanten: www.ffmusik.de/artists.htm

donal, benny en fionn
Benny, Fionn en Donal

Pure Irish Drops bracht in het verleden muzikanten als Paddy Keenan,  Joe Derrane, Gerry O'Connor en  Mary Custy naar Groningen. Vorig jaar waren dat Kathleen Loughnane, Cormac Cannon en Martin Hughes.

Het concert is zaterdag 30 september vanaf 20:15 uur in De Oosterpoort. Entree 12,50 euro. Kaartverkoop via de kassa van De Oosterpoort, tel: 050-3680368. Zie ook www.de-oosterpoort.nl.

Zie ook www.folkgroningen.nl.