Op zaterdag 9 en zondag 10 september openen de culturele instellingen van Haarlem hun deuren voor het publiek als aftrap van het nieuwe culturele seizoen. Van zaterdagmiddag tot zondagavond staat Haarlem in het teken van theatervoorstellingen, tentoonstellingen, films, performances en diverse optredens, van o.a. Stuurbaard Bakkebaard en Spinvis. De samenwerking tussen de verschillende culturele organisaties staat centraal en levert spannende, onverwachte combinaties op. Zo treedt pop-/rockband The Sheer op in het Teylers Museum, wordt de cultfilm C'est arrivé près de chez vous begeleid door het trio Stuurbaard Bakkebaard, performt Dansgroep Krisztina de Châtel in het Frans Hals Museum en organiseert het Teylers museum de tentoonstelling Tattoos in poppodium het Patronaat.

Op zaterdag 9 september biedt een dagkaart à € 10,- toegang tot een gevarieerd programma met grote namen als Van Dik Hout, The Sheer, Holland Symfonia, Stuurbaard Bakkebaard (in de Toneelschuur zal dit trio de gewelddadige, zwartkomische cultklassieker C'est arrivé près de chez vous begeleiden), Rosa Ensemble & Spinvis (eveneens in de Toneelschuur, met het programma Vaandragers, waarbij het publiek zich kan laten meevoeren in een juichend spel van muziek, tekst en klank), Liars en Ellen ten Damme. Daarnaast is er een tentoonstelling van de zelfportretten van Philip Akkerman, is er een optreden van Ensemble Rabaskadol, draait de Filmschuur een Sneak Preview en de winnaars van De Stad Als Podium Nachtwacht kunnen overnachten in de Egelantiertuin. Studio Grasland wordt omgetoverd tot een ware muzieksalon met optredens van o.a. Videotroopers, Ab Baars en Laura Carmichael.

Het programma op zondag 10 september is gratis toegankelijk en bestaat uit onder meer een workshop zelfportret tekenen, goochelen met Circus Kristal, muziek van susies haarlok, Holland Symfonia, Wings Ensemble en diverse jeugdorkesten, cabaret van Hassan's Angels en Paul Smit, de vertoning van topfilms als 24 Hour Party People en Les Choristes, presentaties van Rieks Swarte, Wijnand Stomp en Het Volk, een poëzie-voordracht van Jules Deelder en de tentoonstelling Concrete Zaken.

Het volledige programma is verkrijgbaar bij alle deelnemende instellingen (ABC Architectuurcentrum, De Hallen, De Vishal, Frans Hals Museum, Het Dolhuys, Holland Symfonia, Nieuwe Vide, Patronaat, Philharmonie, Spaarnestad Photo, Studio Grasland, Teylers Museum en Toneelschuur) en op www.destadalspodium.nl.
De dagkaart á € 10,- is verkrijgbaar aan de kassa van Patronaat, Philharmonie en Toneelschuur en via (de voorverkoopadressen van) Ticketservice.