"Stem je favoriet de finale in" is de nieuwe slogan die de Grolsch Grote Prijs van Nederland de komende maanden gaat gebruiken. Dit jaar kan het publiek voor het eerst één  Halve Finalist de Finale in stemmen. Het publiek heeft vanaf 14 augustus de mogelijkheid om via www.grolschgroteprijs.nl en tijdens de halve finales zelf hun stem uit te brengen.

Per categorie (Pop/Rock, Hiphop/RnB en Singer/Songwriter) zijn de 12 Halve Finalisten bekend die de komende maanden zullen gaan strijden in verschillende zalen door het land. Het bijzondere van dit jaar is dat naast de jury ook het publiek een inbreng heeft in welke acts er in de Finale staan. Zowel online als tijdens de halve finales zelf kunnen ze hun stem geven. De stand van de stemmen wordt zichtbaar op de GGPNL site bijgehouden.

De Grolsch Grote Prijs is een wedstrijd met een nauwkeurig uitgekozen jury. Per categorie wordt er gekozen voor toonaangevende vakmensen uit de muziekindustrie. De juryteams bestaan uit een muzikant, een A&R, een journalist, een producer en/of een radiomaker/samensteller. Voorheen werden alle Finalisten gekozen door de jury, maar vanaf nu kan het publiek ook één van de 12 Halve Finalisten de Finale instemmen.

Op de site zijn alle acts te beluisteren en kan muziekliefhebbend vanaf 14 augustus gaan stemmen. Daarnaast zijn de bands live te zien en kun je tevens je stem uitbrengen tijdens de Halve Finales, voor de categorie singer-songwriter op 10 en 17 september.

Halve finales Singer/Songwriter
Zondag 10 september, Atlantis Alkmaar
Met: Nasamonkey, Lucky Fonz III, Barbara, Ben, Signe Tollefsen, Lavalu
Zondag 17 september, Ekko Utrecht
Met: Sander Blom, Winterbirds, Sabrina Starke, The Tralala's, Ralph de Jongh, Awkward I

Voor verdere info over de Halve Finales en De Grolsch Grote Prijs, check www.grolschgroteprijs.nl