Over een paar weken begint Gerard van Maasakkers aan de try-outs van zijn nieuwe theaterprogramma Zicht. De eerste drie in Den Bosch, op 7, 8 en 9 september zijn al uitverkocht. Zicht bevat twaalf nieuwe ‘rootsy' liedjes waaronder As 't dalijk donker is, een vertaling van Richard Thompson's Dimming of the day en dan in een andere vertaling dan die van Gerry De Mol, bij wie het nummer op het album Kleine Blote Liedjes de titel Het krieken van de dag meekreeg.  


Van Maasakkers is nu nog druk bezig met schrijven en repetities en tussendoor optreden, zoals afgelopen zondagmiddag in de stralende zon in het Vondelpark in Amsterdam voor 2000 mensen. "Een onvergetelijk mooi concert was dat!! Kijk 's op www.liedkunst.nl voor foto's", laat hij ons weten.

Zaterdag 21 oktober gaat Zicht in première in het Eindhovens Muziekcentrum. Eraan voorafgaand zijn er in totaal tien try-outs. De première in Eindhoven is uitverkocht, maar de dag evoor is er een ‘voorpremière' waarvoor nog enkele kaarten te koop zijn.

Op de vraag aan Gerard van Maasakeers of hij iets meer kan vertellen over zijn nieuwe programma licht hij wat tipjes van de sluier op:

"Zicht heeft niet zo'n allesoverheersend thema als Achterland dat had. De dood van mijn vader, daar kon ik niet omheen. Zicht wordt een theaterprogramma met 12 nieuwe liedjes met ondermeer. een vertaling van Richard Thompson's ‘Dimming of the day', en voor de rest eigen werk van mij en de Vaste Mannen. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig aan "19 in 68, een Hey Jude-achtig liedje over mijn zoektocht in het leven van 1968, afgezet tegenover de grote gebeurtenissen van dat jaar.
Verder; tamelijk rootsy-nummers met als vaste waarden; mijn manier van tegen de wereld aankijken en de grote kwaliteiten van de Vaste Mannen. Natuurlijk komt er ook ouder werk in; zo gaan we weer (a cappella) Van d'n hoeksteen zingen (!). En (zoals het persbericht zegt): "Zicht" gaat over liefde, zorgen, schreeuwen, stilstaan. En doorgaan."
 
Waarschijnlijk komt er ook (video)beeld in de voorstelling. De regie van ‘Zicht' is, zoals ook al bij ‘Vol Dagen' en ‘Achterland', in handen van Wim Berings.

Zie voor de data van ondermeer alle try-outs www.gerardvanmaasakkers.com.